Mijn landgoed leven #4: een maand

Posted on October 2 2017 by Katja in Schrijfsels / 0 Comments

Een maand! Al een maand lang verblijf ik op het landgoed, dat betekent dus ook dat ik inmiddels een maand stage loop. Lees snel verder om te weten hoe mijn eerste maand is verlopen.

Mijn stage

Op het landgoed is er een apart gebouw die het cursusinstituut wordt genoemd. Het kantoor met elke dag iets nieuws op de werkvloer. Binnen mijn eerste twee weken stage kwam ik er al achter dat elke dag anders is. Zo kan het zijn dat ik de ene dag de hele dag op kantoor ben, maar dat ik de andere dag naar een nieuwe locatie ga. Nee, dit is geen locatie van de ISVW, maar zo ging ik in mijn tweede week van stage naar Rotterdam. Daar had ik samen met een auteur van de uitgeverij een afspraak met een wethouder op het stadshuis. Ik maakte foto’s voor social media en de nieuwsbrief en ik vroeg om een quote die ook voor marketingdoeleinden werd gebruikt.

Daarnaast werk ik met een doelgroep die ik tot nu toe in mijn marketing carrière het minst bediend heb. Het is interessant om me meer te verdiepen in deze doelgroep. Maar ik moet er ook bij zeggen dat ik de jongeren mis. Zij zijn toch wel echt mijn doelgroep.

Filosofie

Als ik over iets veel leer gedurende mijn stage, dan is het wel op filosofiegebied. Ik zie eindelijk wat het nut is van al die vakken op school en wat je ermee kan op de werkvloer. Daarnaast begin ik ook meer verbanden te leggen tussen de verschillende stromingen in de filosofie. Er wordt namelijk de hele dag lang gepraat over filosofie. Van de eerste filosoof honderden jaren terug tot de filosofen van deze tijd. Ik vind het zo fijn om al die linken te kunnen leggen en meer te leren dan alleen wat ik op school leer.

Wonen op het landgoed

Een kwartier voor ik begin op kantoor sta ik op. Ik ontbijt namelijk achter mijn bureau, dus hoef ik er helemaal niet vroeg uit. Niet te vergeten is het kantoor om de hoek van waar ik slaap. In mijn eerste week van stage leerde ik van het hotelpersoneel een kortere route naar het kantoor kennen. Het scheelt welgeteld één minuut. Het lijkt haast alsof ik er alles aandoe om elke nacht heel veel te kunnen slapen. Ja, slapen! Want dat kan ik heel goed in het hotel! Vanaf nacht één heb ik geen problemen gehad met slapen. Tot nu toe heb ik in de maand september nog maar één keer een andere slaapplek moeten regelen, omdat het hotel dicht was.

Doordat ik tijdens mijn stagedagen woon op het landgoed leer ik het personeel in het hotel en restaurant erg goed kennen. Het voelt haast als een familie aan. Gelukkig heb ik ook hier mijn draai kunnen vinden. Het is namelijk wel een heel ander soort ritme dan die ik gewend ben. Daarnaast zou je normaal gesproken van stage naar huis gaan, maar mijn leven speelt zich af op het landgoed. Althans, een paar avonden. Zo ga ik op dinsdagavond naar school en is donderdag de avond dat ik meestal al naar het Noorden vertrek.

Maar bovenal geniet ik enorm van mijn landgoed leven!

Liefs,

Tags:


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.