Meer offline!

Gepost op 7 oktober 2017 door Katja in persoonlijk / 0 Comments

Steeds minder of op rare tijdstippen een blogpost online? Yup, dat is op het moment hoe het er aan toe gaat op mijn blog. Waarom? Dat vertel ik in deze blogpost!

De laatste tijd plaatst ik minder blogposten of ze komen om gekke tijden online. De reden? Ik ben meer offline! Nou ja, dat ligt eraan hoe je het bekijkt. Want doordeweeks maak ik uren voor stage, zo’n 32 in totaal. Na stage ben ik wel even klaar om te staren naar een scherm. Doordat ik op een landgoed woon vind ik het fijner om na stage en het avondeten te wandelen in het bos of op de heide. Wanneer ik dan terug kom op mijn hotelkamer ga ik douchen en trek ik meteen mijn pyjama aan. Meestal ga ik dan studeren of lezen. Voor ik het weet doe ik het licht al uit, want op stagedagen probeer ik vroeg naar bed te gaan.

Ik merk zelfs dat ik geen behoefte heb aan mijn laptop. Zelf ervaar ik het als een goed iets. Minder online en daardoor meer tijd om te lezen. In het weekend heb ik andere dingen te doen, zoals nog meer studeren, schoolopdrachten maken en niet vergeten even rust nemen. Daarmee bedoel ik: geen scherm in mijn buurt en alleen even muziek luisteren. Zo blijf ik bewust van alles om mij heen. Daarnaast merk ik dat ik er erg rustig van word.

Maar wanneer blog ik dan? Bloggen is nog steeds voor mij een uitlaatklep. Iets wat ik onwijs leuk vind om te doen. Maar ik merk ook dat ik mijn offline tijd steeds meer begin te waarderen. En daar wil ik nu mijn aandacht op richten. Wel ben ik van plan om een duidelijker blogschema voor mezelf op te stellen. Dat ik een moment in de week plan om vooruit te werken en een week aan content schrijf. Aangezien ik de afgelopen vijf weken heb gemerkt dat ik niet zo snel blog wanneer ik op het landgoed ben. Dus dat betekent dat ik meer zal bloggen wanneer ik in het Noorden ben of onderweg in de trein waar dat ook mag zijn in Nederland.

Op deze manier creëer ik een scheiding tussen stage en mijn weekenden. Ik heb nog nooit zo sterk het gevoel weekend gehad dan sinds deze stage. Het landgoed koppel ik in mijn hoofd aan werk en mijn weekend als vrije tijd. Natuurlijk is het begrip ‘vrije tijd’ wel ruim genomen, omdat ik dan veel bezig ben voor school en mijn eigen bedrijf.

Sorry voor mijn online afwezigheid. Ik hoop zo spoedig mogelijk een ritme te vinden die past. Daarnaast wil ik jou als lezer bedanken, want ondanks dat ik minder post zijn mijn aantal bezoekers er niet minder op geworden en daar ben ik heel blij om.

Bedankt voor je begrip!

Liefs,

Tags:


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.