Mijn leesvoornemens voor 2021 | The Friday Five

Gepost op 1 januari 2021 door Katja in Boeken / 0 Comments

TheFridayFive

Wat zijn mijn plannen op het gebied van lezen in het nieuwe jaar? Van mijn Goodreads challenge tot boekenseries uitlezen.

Iedere vrijdag wordt The Friday Five georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. The Friday Five is een tag waarbij verschillende boekbloggers 5 boeken noemen binnen een bepaald thema. De thema van deze week is: 5 boeken die ik onder de kerstboom lees.

Goodreads Challenge
Waar ga ik mijn challenge opzetten? Van de ene kant wil ik mezelf uitdagen, maar aan de andere kant wil ik mezelf geen extra druk opleggen. Op het moment van het schrijven van deze blogpost heb ik 53 boeken gelezen, maar dat is exclusief alles wat ik voor mijn werk aan manuscripten heb gelezen. Ik denk dat ik op een kleine 100 kom als ik alles bij elkaar zou optellen. Maar goed, werk telt helaas niet mee voor mijn Goodreads Challenge.
Afgelopen jaar had ik de Challenge op 50 boeken gezet, voor dit jaar zet ik de teller op 60 boeken.

25 ongelezen boeken
Mijn TBR die in mijn kast staat probeer ik steeds kleiner te maken en ook klein te houden. Dat betekent niet dat ik geen constante wishlist heb, dat vind ik namelijk helemaal prima. Maar ik wil eigenlijk niet meer dan 25 (fysieke) ongelezen boeken in mijn kast hebben staan. Zo houd ik de boel veel overzichtelijker. En ja, ik vind het ook onzin om zo ontzettend veel ongelezen boeken in mijn kast te hebben staan.

5 boekenseries uitlezen
Ik heb niet heel veel series meer om uit te lezen, dus het gaat al de goede kant op. Natuurlijk heb ik ook series waarvan de vervolgdelen nog niet uit zijn. Die bedoel ik in dit geval niet, tenzij de serie dit jaar al uitkomt en dan af is. Ik heb het voornamelijk over de boekenseries die ik nog in mijn boekenkast staan.

Een biografie lezen
Dit is iets totaal nieuws voor me. Ik heb voor Filosofie wel onderdelen gelezen, maar een gehele biografie? Nee, dat niet. Het is duidelijk te merken dat ik ouder word en mijn smaak verandert mee.

Book Voyage
The Book Girls Girls’ Guide organiseren leuke jaarlijkse leeschallenges en deze keer is het Book Voyage – read books around the world. Reizen heb ik in 2020 moeten missen en ik denk dat het ook dit jaar niet anders zal gaan. Daarnaast vind ik het super leuk om mee te doen met deze originele challenge om zo ook boeken voorbij te zien komen (en vervolgens te lezen) die buiten mijn comfortzone liggen. Dit zijn de thema’s van elke maand:

January: Arctic & Antarctic
February: Europe – West
March: Europe – East
April: Asia – North
May: Asia – South
June: Books Set on an Island
July: Australia & New Zealand
August: Middle East
September: Africa
October: South America
November: North America
December: Books Spanning Multiple Continents

Reizen doormiddel van boeken heb ik altijd al heerlijk gevonden, maar nu nog meer dan ooit!

Welke leesvoornemens heb jij voor 2021?

Liefs,

Anderen die meedoen met The Friday Five:
Joost Nerdygeekyfanboy | Laurie Laurie’s Bookshelf | Joany Craving Pages | Conny Connies Boekkies | Nienke Booksometea | Kim De Juf Leest | Nora Geekish | Patricia Donderdesign | Luna Leesdame | Dennis CooleSuggesties | Kwante Kwante in Wonderland | Eline Elinebooks | Emmy Zon en Maan

Tags: , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.