Wrap Up: 5 punten op mijn Bucket List 2020

Posted on December 31 2020 by Katja in Bucket List, persoonlijk / 0 Comments

Wat heb ik het afgelopen jaar van mijn Bucket List kunnen afstrepen?

1. Nieuwe taal leren
Een nieuwe taal leren vind ik erg leuk om te doen, daar bedoel ik niet mee dat ik het niet moeilijk vind. Ik wilde graag naar een bepaald niveau en ik had verschillende talen op mijn lijstje waar ik uit kon kiezen. Uiteindelijk heb ik voor Duits gekozen om het te verbeteren naar B1 niveau. Het is nog zeker niet perfect en ik moet nog heel veel grammatica en spelling leren, maar ik zit officieel op B1 niveau.
Waar ik van baal is dat ik het lastig vind om in het Duits te denken. Voor mij gaat het met Nederlands en Engels zo soepel. Wanneer ik een van die talen spreek, dan denk ik ook meteen in die taal. Ik moet wel toegeven dat het met Duits wel steeds beter gaat. Onlangs keek ik een Duitse documentaire en mijne eerste reacties waren in het Duits.

2. Nieuw onderdeel bedrijf lanceren
Yes, ik heb verschillende dingen gelanceerd zoals de Instagramcursus en het dromen uur.

3. Drie buitenlandse reizen maken
Begin 2020 begon ik met volle moed en toen… nou ja ik ga het niet eens meer noemen. Ik had al verschillende reizen gepland in samenwerking met reispartners en reizen die ik voor mezelf zou gaan maken. Uiteindelijk heb ik niet gereisd en ook nauwelijks in Nederland. In eigen land heb ik alleen begin dit jaar gereisd voordat ik in maart mijn treinabonnement opzei. Daarna heb ik welgeteld twee keer een lang weekend bij een vriendin gelogeerd en daar houdt het dan meteen op. Ik mis het reizen, maar ik ben wel van mening dat het veilig moet zijn en dat ik gezond blijf. Komend jaar zie ik het reizen ook nog niet gebeuren. Hopelijk kan ik in 2022 voor mij nieuwe plekken in de wereld ontdekken.

4. Een e-book schrijven en publiceren
Nee, niet gepubliceerd. Wel heb ik heel veel geschreven. Ik heb 10.000 woorden aan een verhaal geschreven, bezig met een dichtbundel en e-books uitgewerkt. De huidige staat van de wereld heeft mijn plannen behoorlijk aangepast en dat is jammer maar ook helemaal prima. Mijn focus is voor nu andere projecten en ik kan niet wachten om die in 2021 te laten zien.

5. Een cursus volgen en halen
In totaal heb ik vier cursussen gedaan met een daarvan ben ik nog mee bezig. NLP, tekencursus, Astrologie en Duits. Duits ben ik dan nog mee bezig en hoop ik in 2021 door te zetten. Haha, ik had duidelijk wat meer tijd aan mijn handen. De grap is wel dat ik al die cursussen begin 2020 had vastgelegd, lang voordat corona zijn intrede in het land maakte. Nou goed, Ik ga verder met het leren van de Duitse taal en hoop komend jaar alles (lezen, schrijven, luisteren en praten) naar B2 niveau te krijgen.

Conclusie
Begin dit jaar noemde ik dit mijn meest ambitieuze bucket list voor een jaar ooit. En op de reizen en het publiceren na ben ik zeer tevreden met alles wat ik wel heb gedaan in 2020. Om eerlijk te zijn is het ook meer dan ik had verwacht toen ik begon met het schrijven van deze blogpost.

Hoe is het vergaan met jouw bucket list van 2020?

Liefs,

Tags:


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.