De onvoorspelbaarheid van 2021: rust, plannen en uitdagingen

Gepost op January 14 2021 door Katja in persoonlijk, Schrijfsels / 2 Comments

Een nieuw jaar en wat er gaat er veranderen in mijn leven? Je leest het in deze blog!

Rust
Net als voorgaande jaar zal het een rustig jaar blijven. Het is nu toch wachten tot de huidige staat van de wereld verbeterd zal worden. Dus ik verwacht niet dat ik dit jaar alweer ga reizen. Heel erg jammer, want dan zie ik mijn vrienden voor een nog langere tijd niet. Ik reis door Nederland ook niet heel erg ver en al helemaal niet met de trein.

Het is ergens heel erg gek voor mij om veel vrije tijd te hebben, want sinds mijn basisschooltijd heb ik dat al niet meer gehad. Tijdens mijn eerste jaar op de middelbare school ben ik begonnen met werken. Eerst wist ik niet wat ik met die tijd aan moest. Ja, ik werkte soms wat meer, maar ik vind het ook zeker belangrijk om een goede balans te hebben tussen werk en privé. Doordat ik niet meer naar afspraken hoef te reizen bespaar ik met gemak op sommige dagen wel 6 uur (!). Welkom bij wonen op het platteland, haha. Tuurlijk werkte ik ook vaak in de trein, toch ben ik meestal een heel stuk productiever aan mijn eigen bureau.

Wat doe ik dan in mijn vrije tijd? Eigenlijk allemaal dingen waar ik eerder niet aan toe kwam doordat ik in chaotische tijden leefde zoals vaak verhuizen, switchen van werkfunctie, etc. In mijn vrije tijd maak ik fotoboeken, leer nieuwe gerechten te maken en versterk ik mijn huidige sociale contacten dankzij videobellen.

Met ‘rust’ bedoel ik te zeggen dat ik het beter wil omarmen in 2021. Ik vind het toch best wel moeilijk om tijd voor mezelf te nemen als het niet direct een vorm van nut heeft. Dit jaar hoop ik daaraan te werken.

Plannen
Ik zie 2021 niet als een verloren jaar en ga gewoon door met het maken van leuke plannen en het verwezenlijken van mijn dromen. Er zijn genoeg dingen die ik wel kan doen. Ziet mijn huidige toekomst er heel anders uit dan die ik begin 2020 voor mezelf had geschetst? Ja, behoorlijk! En het is oké dat ik er verdrietig om ben. Want zal ik nog dezelfde kansen krijgen die ik had in 2020? Reizen over de wereld terwijl ik er over zou schrijven voor deze blog en de bedrijven met wie ik zou gaan samenwerken. Het zal voorlopig een groot vraagteken blijven.

Mijn gedachten omschakelen om bezig te gaan met andere plannen duurde wel even, daar ben ik heel eerlijk in. Eerst moest ik van de schok bekomen en daarna aan de slag met andere dromen. Op het moment ben ik nog bezig met het samenstellen van mijn bucket list voor dit jaar, maar plannen heb ik inmiddels al opgeschreven. De plannen die ik onder andere dit jaar heb is dat ik graag weer wil gaan verhuizen, een verhaal wil afschrijven en weer bezig wil gaan met eigen poëzie.

Uitdagingen
Ik zou ik niet zijn als ik altijd op zoek ben naar nieuwe uitdagingen. Daarom ben ik zoals gewoonlijk bezig met verschillende projecten. Een daarvan lanceert zoals het nu lijkt dit voorjaar. Voor de rest heb ik een flink aantal persoonlijke doelen. Graag zou ik mijn Duits naar B2 niveau krijgen voor het einde van het jaar. Nieuwe talen leren ben ik niet heel erg goed in, maar het gaat steeds beter!

Voor de rest denk ik dat het jaar zelf al een uitdaging is. Ik pak mijn rust waar het nodig is en heb mezelf ingesteld dat als plan A niet lukt dat het alfabet gelukkig nog 25 meer letters heeft. Ik blijf werken aan mijn dromen al zal het waarschijnlijk een geheel andere vorm krijgen dan ik had gepland.  

Wat zijn jouw plannen voor dit jaar?

Liefs,

Tags:


2 responses to “De onvoorspelbaarheid van 2021: rust, plannen en uitdagingen

  1. Ja, 2020 was echt een jaar waarin we onze doelen wat moesten laten varen, zeker als reizen een zo groot deel van je leven is zoals bij jou. We zullen zien wat 2021 de wereld gaat brengen. Ik hoop mijn blog dit jaar ietsje groter te maken.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.