The TBR Book Tag

Posted on January 25 2021 by Katja in Boeken / 3 Comments

Verschillende vragen over mijn TBR en de antwoorden daarop kan je lezen in deze blogpost!

Bij Marleen van Favoritz zag ik The TBR Book Tag voorbijkomen, maar helaas is het vrij onduidelijk wie ooit met de tag is begonnen. Mocht je het wel weten, laat het dan hieronder weten en ik zal het aanpassen in deze blogpost.

Hoe houd je je TBR bij? 
Niet? Haha, nee. Ik ben erg georganiseerd in mijn leven, maar wat minder met mijn TBR. Daar ben ik trouwens wel verandering aan het inbrengen. Mijn Goodreads TBR shelf ben ik aan het uitzoeken en dat kost heel veel tijd. In de eerste jaren dat ik de site gebruikte wist ik eigenlijk niet heel erg goed hoe alles werkte, dus klikte ik echt veel te veel boeken aan. Maar goed, dat probeer ik nu recht te trekken.
Mijn ongelezen boeken die in mijn kast staan heb ik in mijn bullet journal geschreven en ik schrijf daarin ook maandelijks welke boeken ik hoop te gaan lezen.
Boeken die ik nog niet heb, maar heel graag zou willen lezen, daarvan heb ik een lijst op mijn laptop staan.

Bestaat jouw TBR voornamelijk uit e-books of fysieke boeken? 
Boeken! Ik vind fysiek erg prettig al zal ik op reis eerder voor een e-book gaan, maar fysieke exemplaren hebben mijn voorkeur. Ook wanneer je het boek door wilt geven aan iemand anders. Veel van mijn boeken doneer ik aan mensen die niet veel te besteden hebben, want ik vind het enorm belangrijk dat lezen voor iedereen is.

Hoe bepaal je welk boek je gaat lezen van je TBR? 
Oeh, ik heb een vrij uitgebreid antwoord. Maar goed, ik lees per maand een aantal manuscripten voor mijn werk en ik meestal vind ik het dan fijner dat de boeken die ik privé lees een contrast vormen. Zo word ik niet zat van het genre die ik voor werk lees en blijf ik ook objectiever. Dus dat ik tegenwoordig meer fantasy lees is eigenlijk niet zo gek, want ik lees voor mijn werk heel veel (zoete) romans.
Per maand heb ik een goed overzicht wat ik voor werk lees en welke recensie-exemplaren er binnenkomen. De andere boeken zijn dan meestal een contrast of zorgen ervoor dat ik geen bookhangover krijg.

Welk boek staat het langst op je TBR?
Eind 2020 heb ik heel veel oude boeken op mijn TBR gelezen of simpel weg doorgegeven aan iemand anders. Maar ik heb nog steeds boeken die er al even staan. De oudste is 6 jaar genaamd The book Thief. Ik ben zeker van plan om het boek te gaan lezen, maar ik heb nog geen idee wanneer precies. Al denk ik wel dat de kans groot is dat ik het boek dit jaar ga lezen voor de Book Voyage Challenge.

Welk boek heb je recent toegevoegd aan je TBR? 
Grappig genoeg is dat een e-book en dat terwijl ik niet vaak e-books privé lees (wel veel voor werk!). Voor de Book Voyage Challenge van de maand januari schafde ik South!: The Story of Shackleton’s Last Expedition 1914-1917 – Ernest Shackleton aan.

Welk boek staat puur om de cover op je TBR?
Niet eigenlijk? Ja, mooie covers vallen wel meer op, maar ik heb geen boek op mijn TBR staan puur vanwege de cover.

Een boek op je TBR dat je niet van plan bent om ooit te lezen
Nadat ik mijn Goodreads TBR shelf heb opgeruimd dan geen verwacht ik. Als ik naar mijn fysieke boeken op de TBR planken in de kast kijk, dan wil ze allemaal nog gaan lezen. Waarom zou ik ze anders in mijn kast hebben staan? Toegegeven het komt weleens voor dat ik uiteindelijk besluit om het boek niet te gaan lezen die eerst wel op TBR stond, dan geef ik het boek door als het om een fysiek exemplaar gaat.

Een boek dat nog niet is gepubliceerd waar je naar uit kijkt
Ik heb eigenlijk een flinke lijst en je kan dat onder ander lezen in deze blogpost. Een boek die daar niet op staat, maar ik wel heel graag wil gaan lezen, is The Box in the Woods. Het is een deel 4 in de Truly Devious serie.

Een boek op je TBR dat iedereen behalve jij hebt gelezen
Vorig jaar had ik nog de hele Twilight saga kunnen zeggen, maar die heb ik eind 2020 helemaal gelezen. Op het moment denk ik dat het wel meevalt, maar als ik echt een boek zou moeten noemen dan ga ik voor de Shatter Me serie. Ik heb alleen het eerste deel en de novella gelezen, maar de rest staat ongelezen in mijn kast.

Een boek op je TBR dat iedereen je aanraadt
Op het moment is dat Het onzichtbare leven van Addie LaRue. Nadat ik een aantal vrienden van me had gevraagd wat zij van het boek vonden, heb ik besloten om het boek binnenkort te kopen. Het lijkt me een heel bijzonder verhaal en ik vind het tof dat de Nederlandse uitgeverij van de eerste oplage een speciale editie heeft gemaakt.

Een boek op je TBR waar je veel zin in hebt
Naast Het onzichtbare leven van Addie LaRue? Dan is het De IJzerraaf! De nieuwste Julie Kagawa die over een maand zal uitkomen.

Het aantal boeken op je TBR shelf
Het aantal ongelezen boeken in mijn kast zijn: 43
Op mijn lijst van boeken die nog niet uit zijn of waarvan ik nog geen fysiek exemplaar van heb: 37
In totaal staan er dus nog 80 boeken op mijn TBR van wat ik makkelijk kan tellen. Het zijn er vast meer, maar deze boeken hebben bij mij de meeste voorrang. Er zijn namelijk ook nog boeken die ik wil die ik al heb gelezen of beluisterd, maar nog geen fysiek exemplaar van heb.
Haha, ik realiseer me nu dat ik misschien toch al beter geordend was dan ik van tevoren had gedacht.

Hoeveel boeken staan er op jouw TBR?

Liefs,

Tags: ,


3 responses to “The TBR Book Tag

  1. Superleuke vragen! Ik heb ook echt mega veel ongelezen boeken, maar het gaat steeds beter met minder boeken kopen, minder helezen en ook nu eens bepaalde series helemaal uitlezen. Ik kijk dan kritisch of ik de boeken wil houden of niet.

  2. Oh ik moet ook zeker mijn TBR opruimen. Heb op Goodreads ook zo veel boeken staan die ik er vanaf moet halen omdat ik niet meer geïnteresseerd ben. Oh en ik wil heel graag een lijst hebben met alle boeken die ik zelf in mijn kast heb staan.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.