5 punten op mijn Bucket List 2021

Gepost op January 28 2021 door Katja in Bucket List, persoonlijk / 0 Comments

Een nieuw jaar, tijd om nog meer dromen waar te maken en hopelijk ook wat dingen van mijn bucket list afstrepen. Ik heb voor dit jaar weer een top 5 gemaakt!

Duits naar B2 niveau
Afgelopen jaar ben ik begonnen met het verbeteren van mijn Duitse taal. Grammatica vind ik nog erg moeilijk, maar het lezen en verstaan gaan steeds beter! Dit jaar hoop ik flinke stappen te gaan maken, zoals dat de grammatica en spelling mij beter afgaan en daarnaast hoop ik mijn eerste boek in het Duits te gaan oppakken. Mijn wens is dat ik aan het einde van het jaar een filosofie boek en/of een poëziebundel te gaan lezen. Natuurlijk ga ik eerst wel met een fictieboek beginnen om het voor mezelf makkelijk te maken.

Nieuw project lanceren
Vorig jaar in de zomer had ik een idee of eigenlijk meerdere ideeën en ik heb daarvan een uitgekozen om daadwerkelijk van het begin tot het eind uit te gaan werken. Samen met een vriendin ben ik van plan om een nieuwe leuke uitdaging aan te gaan.
Helaas blijf ik er voor nu nog even vaag over, maar ik verwacht dat ik dit voorjaar jullie er alles over kan vertellen, want ik ben er enorm trots op en dat deel ik graag met iedereen.

Eerste versie verhaal afschrijven
Tijdens afgelopen NaNoWriMo ben ik gestart met het schrijven van een verhaal. Ondanks dat ik niet de 50k heb gehaald, ben ik al erg blij met mijn 10k. Het is me gelukt om elke dag te schrijven en ik merkte dat het een fijne oefening voor mezelf was. Tevens ondervond ik ook dat ik er enorm veel lol in had tijdens het schrijven. Voor ik het wist leken mijn vingers op het toetsenbord een eigen gedachten te hebben en kwamen er scènes uitgerold die ik niet zag aankomen.
Voor mij gaat het er trouwens niet om of het werk wel of niet wordt gepubliceerd. Het is meer dat ik het erg leuk vind om te doen en dat ik aan mijn schrijfstijl blijf werken.

Dichtbundel ontwikkelen
Tijdens het schrijven van bovenstaande verhaal herontdekte ik dichten. In de afgelopen jaren heb ik zo nu en dan aan mijn poëzie gewerkt, maar bij lange na niet zoveel als in mijn tienerjaren en ik er ook prijzen mee won. Toen ik met mijn verhaal bezig was, verschenen er ook gedichten weer in mijn hoofd. Ik heb een concept voor een dichtbundel en ben ook druk bezig met het schrijven. Voor het einde van het jaar hoop ik de dichtbundel ontwikkelt te hebben, dan hoeft het echt nog niet af te zijn, maar ik denk wel dat ik ver ben en een idee heb hoe ik de rest van de bundel wil invullen.

Een eigen thuis
2021 ziet er vrij creatief uit als ik zo naar mijn bucket list kijk! Maar mijn laatste punt is dat… nou misschien tot een zekere hoogte ook. Al is het op de eerste plaats voornamelijk praktisch. Op het moment heb ik nog geen idee waar mijn leven dit jaar heengaat. Het is vrij afhankelijk van externe factoren. Toch heb ik zelf ook een plan en dat is dat ik dit jaar heel graag een eigen woning zou willen.
Het is mijn wens om ergens voor langere tijd te blijven en daar ben ik mijn leven nu ook op aan het inrichten. Zoals ik net al noemde is het voor een deel afhankelijk van externe factoren, daarnaast niet te vergeten de huidige staat van de wereld en dan ook nog mijn eigen keuzes.
Een ding weet ik zeker, dit zal geen saai jaar voor mij worden!

Wat staat er op jouw bucket list voor 2021?

Liefs,

Tags:


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.