Mijn Museum Leven #12: Laatste week

Gepost op January 6 2019 door Katja in Schrijfsels / 0 Comments

Vandaag op zondag 6 januari draai ik mijn laatste dag alleen. Draai ik mijn laatste dag als Junior-directeur. Want vanaf volgende week ben ik dat niet meer.

Gisteren zat ik op kantoor. Ik had geen tijd meer om aan iets nieuws te beginnen, dus ging ik mappen in elkaar zetten voor mijn opvolger. Ik ruimde mijn bureaublad op, maakte de lades leeg en zorgde voor een to-do list. Toen realiseerde ik het me pas echt dat dit mijn laatste weekend is als Junior-directeur van een museum. Na dit weekend heb ik weekend. Ik ben dan twee dagen vrij en wanneer ik dan op woensdag terugkom op het werk, dan staat mijn opvolger al voor mijn neus.

Mijn opvolger staat al te springen om te beginnen. En ik heb er best veel zin om alles aan haar over te dragen. Het was absoluut een toffe stage. Een leerplek die ik als persoon echt nog even nodig was om de laatste dingen te leren voor ik naar het grote werkveld ga. Maar ik ben ook weer niet iemand die deze stage krampachtig nog in mijn handen wil hebben. Het is juist goed dat er een opvolger is en ik weet zeker dat zij het fantastisch gaat doen en geheel op haar eigen manier. En dat is juist goed. Overdragen was een taak waar ik wel in het begin enorm tegenop zag. Het is behoorlijk veel werk en ik hoop dat ik het zo goed mogelijk kan uitleggen, zodat ze zich wel zeker genoeg voelt om na een paar dagen inwerken al zelfstandig kan werken.

Dit weekend nam ik ook alvast afscheid van verschillende vrijwilligers. Doordat we in de winter alleen in de weekenden geopend zijn, zien we ze een stuk minder. Het is toch wel een beetje gek om nu al afscheid te nemen terwijl ik er nog een week ben. Maar iets waarvan ik het niet jammer vind om afscheid van te nemen is het wel de kerktoren die ook te zien is op de foto. Die gaat terwijl ik deze blogpost type al een kwartier af. Uitslapen in de weekenden hier? Vergeet dat maar!

Mijn plannen voor vandaag zijn om de laatste dingen af te ronden voordat mijn opvolger begint. Ik probeer als het even kan niet al te veel dingen bij haar achter te laten, zodat zij fris kan beginnen en meteen haar eigen stempel op deze stage kan drukken. Natuurlijk is het onvermijdelijk dat ik projecten of langlopende dingen moet overdragen, maar als het even kan hoop ik dat het meeste vandaag afgemaakt kan worden.

Morgen en overmorgen wanneer ik weekend heb wil ik proberen om zo goed mogelijk gebruik te maken van mijn tijd in Winterswijk. Naar mijn favoriete plekjes in het dorp gaan, genieten en terugkijken op een mooie tijd.

Liefs,

Tags:


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.