Mijn Ondernemers Leven #15: groeien en overzicht

Posted on September 14 2021 by Katja in Ondernemen / 0 Comments

mijn ondernemers leven

Afgelopen zomer heb ik niet stilgezeten. Ik heb voor verschillende bedrijven freelance klussen uitgevoerd en inmiddels loopt de planning tot het einde van het jaar ook vol.

Dromen opbouwen
Waar het in 2020 niet meezat met mijn freelance werk en ook begin 2021 niet, veranderde alles afgelopen lente. Zo ging ik aan de slag voor CutieSquad en ook andere bedrijven huurden me in als freelancer. Natuurlijk heb ik al die tijd ook gewerkt voor uitgeverij Zomer & Keuning en daar ben ik ze enorm dankbaar voor.
Langzaam maar zeker durfde ik weer te dromen en begon ik ook toekomstplannen te maken. Nu het september is begint alles op zijn plaats te vallen en begin ik een nieuw ritme te vinden in mijn huidige werkzaamheden en het plannen van mijn toekomst. Ja, ik ben eindelijk mijn dromen aan het opbouwen en daarvoor ben ik met nieuwe projecten bezig die (als alles meezit) dit jaar nog op de blog verschijnen! 

Een zomer vol opdrachten
Geen vakantie voor mij deze zomer. Ik werkte in plaats daarvan aan verschillende opdrachten voor verschillende opdrachtgevers. Van marketing tot uitgeverszaken. De meeste van deze opdrachten liepen bij bedrijven die ad hoc werkzaamheden hadden, maar niet het personeel hebben om de opdracht aan te geven. Dat vond ik helemaal prima, omdat ik in het najaar met mijn vaste werkzaamheden drukker krijg. Eigenlijk is dat standaard zo, aangezien er dan verschillende beurzen zijn waarbij ik de mensen die daar (online) aanwezig zijn ondersteun op afstand. 

Planning van komend najaar
Voor het najaar zoek ik eventueel nog naar een vaste rol ergens voor een paar uur per week, maar ik heb geen haast op het moment. Ik ben ook nog bezig met persoonlijke projecten en als dat goed gaat, dan zoek ik pas vanaf begin volgend jaar een extra vaste opdracht.
Dit is geen studie update blog, maar ik wil eigenlijk nog wel iets anders noemen… zodra ik mijn Duits op een bepaald niveau heb, dan ontvang ik van een van mijn vaste opdrachtgevers meer werk! Deze maand en eigenlijk het hele najaar ga ik bezig om mijn Duits te verbeteren, mijn woordenschat uit te breiden en meer over de cultuur die achter de woorden zit te leren.Β 

Tevreden ondernemer
Als je me een jaar geleden had verteld dat ik over een jaar zo’n blije freelancer zou zijn dan had ik je waarschijnlijk niet geloofd. Ik ben bang om te zeggen dat ik denk dat ik zelfs niet eens hoopvol zou zijn. Vorig jaar rond deze tijd had ik bijna een vaste baan bij een groot internationaal bedrijf. Natuurlijk had ik de hoop om na een aantal jaren weer aan de slag te gaan als freelancer. Echter, had ik niet verwacht dat het na een jaar al zo goed zou lopen. Laat staan dat ik weer bezig zou gaan met mijn dromen.

Mijn bedrijf is eigenlijk terug in de staat als voor de nieuwe staat van de wereld. OkΓ©, veel beter. Want ik heb bepaalde kansen opnieuw gekregen, heb nieuwe opdrachtgevers en ik heb onwijs veel geleerd! Nog belangrijker: ik ben er nog meer op gebrand om mijn dromen uit te laten komen, omdat ik nu weet dat ik niets te verliezen heb. Geen idee waar dit alles me gaat brengen, maar ik heb enorm veel zin in de avonturen die op me liggen te wachten.

Liefs,

Tags: , , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.