Mijn remedie tegen een leesdip

Gepost op 12 augustus 2016 door Katja in Boeken / 2 Comments

DSC00509

Als je deze blog al een tijdje volgt dan heb je vast al gezien dat er minder recensies online zijn gekomen dan gebruikelijk. De reden? Ik had een leesdip, maar ik ben weer terug! En hierbij een paar tips, mijn remedie tegen een leesdip.

Niet pushen

Wanneer ik in een leesdip zit dan vind ik het belangrijk om het niet te gaan pushen. Soms lees ik dan gewoon een paar dagen even helemaal geen boek, zodat ik mij niet verplicht voel. Waarom ik mij verplicht voel? Omdat ik soms een stapel recensie-exemplaren op mijn nachtkast heb staan en ik wil dan het liefst zo snel mogelijk alles lezen. Vandaar dat ik een tijdje terug heb besloten om niet tot nauwelijks recensie-exemplaren aan te vragen. Zodat de druk minder wordt en ik mij niet meer ‘verplicht’ voel.

Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat ik ook geen druk ga voelen van mijn eigen TBR, want naast dat ik boeken krijg, koop ik zelf ook nog boeken. En dat is niet bepaald handig als ik toch ergens probeer om mijn TBR kleiner te maken. Maar waarom zou ik zoveel moeite doen om bij te blijven met lezen? Want het is nergens voor nodig! Het plezier hebben in lezen is belangrijker.

Vampier boeken

Maar goed, dan zit je eenmaal in die leesdip en hoe kom ik er vervolgens uit? Boeken over vampiers is dan toch wel één van mijn favorieten. Ze nemen je mee in een heel ander wereld, maar tegelijk vind ik dat soort boeken ook weer snel en makkelijk te lezen.

Contemporary

Niets gaat boven contemporary als ik in een leesdip zit! Oké, op vampier boeken na dan misschien. Ik hou van de drama met name als het gaat over meiden die op de middelbare school of universiteit zitten. Over romances, vriendschappen en nog veel meer. Het maakt het helemaal af als het boek zich afspeelt in een stad of land die ik ooit nog wil bezoeken of al heb bezocht.

Wat is jouw remedie om uit een leesdip te komen?

Liefs,

header31-860x280

Tags:


2 responses to “Mijn remedie tegen een leesdip

  1. Yep, boeken met vampiers zijn bij mij ook vaak een wondermiddel om uit een leesdip te komen. Wat nog meer werkt is een tijdje minder online zijn maar daar ben ik blijkbaar niet zo goed in.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.