Mijn YALFest 2019 ervaring

Gepost op April 23 2019 door Katja in Boeken, evenement / 6 Comments

2019 was de meest relaxte YALFest ooit! De sfeer was fantastisch en heerlijk enthousiast. Kijk je mee?

Samen met Jessica verbleven we een heel weekend in de buurt van Hoevelaken waar op zondag het feest ging plaatsvinden. We maakten er een heerlijk meidenweekend van en we ontspanden tijdens de wandelingen en genoten van het eten in één van onze favoriete restaurants.

Op zondag vertrokken we op tijd van onze B&B naar YALFest. We stonden nog maar kort in de rij of we mochten al naar binnen. En hup, om te beginnen eerst heel veel vrienden knuffelen. Heerlijk om elkaar weer te mogen zien terwijl je tegelijkertijd een passie deelt voor boeken.

Even snel naar het toilet en door naar een plekje zo dicht mogelijk bij het podium waar de auteurs niet veel later zouden worden geïnterviewd. Wel echt super jammer dat de presentator van vorig jaar het dit jaar niet meer deed. Door de nieuwe presentator kreeg het podiumprogramma een behoorlijke formele sfeer, terwijl de oude presentator veel spontaner was en een enthousiaste sfeer creëerde. Eigenlijk is dat mijn enige kritiekpunt van de hele dag. Want echt, het was weer een fantastisch leuke dag!

Door het podiumprogramma leerde ik de auteurs beter kennen en ook meer over hun boeken. En wauw, wat een toffe vrouw is Nic Stone! Ik vond het oprecht jammer dat ik haar boeken niet had gelezen voor het festival aan.

Rond 12:00 was het helaas alweer voorbij en was het tijd voor lunch, rondlopen op het festival. Er was genoeg te doen! Zelf had ik inmiddels al trek gekregen. Ik haalde eten en raakte bijna twee uur lang aan de praat. Ik denk dat ik dat wel één van de leukste dingen vond van de dag. Bijkletsen met iedereen, aangezien je ze niet in het dagelijks leven ziet.

Yes, tijd om boeken te laten signeren! Als eerste liet ik mijn boek Ingesloten van een krabbel voorzien en dankzij lieve JJ heb ik ook polaroids van de verschillende ontmoetingen met de auteurs.

Voordat mijn workshop begon waren mijn boeken voor die dag al gesigneerd en kocht ik een pin en een paar kaarsen.

Marieke Nijkamp vertelde tijdens haar workshop over plotten. En hoe je een verhaal spannend en boeiend kan maken voor de lezer. Ik heb veel van haar mogen leren in een klein uurtje.

Voor ik het wist was het al bijna einde van het dagprogramma. Ik kletste nog met een paar mensen in het Hebban café en ging me daarna omkleden alvast voor het avondprogramma. Met een aantal vriendinnen aten we avondeten in het restaurant. Nog even make-up bijwerken en door naar het avondprogramma.

Ik kijk terug op een hele leuke dag die super ontspannen was! Toevallig zat in mijn goodiebag een gouden ticket waardoor ik een boekenpakket won en ik heb met heel wat mensen kunnen bijkletsen. Maar ook was het leuk om nieuwe mensen te mogen ontmoeten. De locatie is dan misschien minder mooi dan die van Aalsmeer, toch vond ik dit een veel leukere locatie. Doordat de indeling en het programma hier veel beter paste. Ik ben dik tevreden en hoop enorm om volgend jaar ook weer naar YALFest te kunnen gaan.

Nu ga ik lekker nagenieten! Hoe vond jij YALFest?

Liefs,

Tags: ,


6 responses to “Mijn YALFest 2019 ervaring

  1. Ik vond deze presentator juist veel leuker, omdat hij de boeken had gelezen. Bij de vorige had ik een beetje het idee dat hij maar gewoon een script aan het voorlezen was.

    • Katja

      Bart las ook altijd alle boeken, maar ja hij is een tv-presentator en dat kan je wel op een podium merken. Die scripts maakt hij namelijk voordat hij op het podium staat. Maar ik kan me voorstellen dat je die nieuwe leuker vond als het gaat om de verdieping.

  2. Leuk om je weer gesproken te hebben Katja! Op 1 juni moeten we maar in Enschede nog wat meer bijkletsen hoor 🙂 Leuk om jouw ervaringen te lezen, ik vond de locatie juist minder, maar Edward als presentator vond ik juist stukke beter!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.