Van lezen tot audioboek

Gepost op 16 april 2019 door Katja in Boeken / 5 Comments

Op bovenstaande foto gebruik ik voor het eerst een audiotour. Sindsdien geef ik audioboeken nog een kans.

Toen ik in mei 2018 naar Schotland ging, maakte ik daar voor het eerst gebruik van een audiotour. Normaal ben ik daar niet zo van. Ik vond het maar niets. Ik kijk liever en lees de borden. Maar in het Paleis hoorde ik dat er geen borden zouden staan en dat een audiotour wordt aangeraden. Prima, ik nam een audiotour die tevens bij de prijs inbegrepen zat. Ik genoot enorm van de informatie. Eerst moest ik wel heel erg wennen. In het begin was ik bang dat ik het minder goed zou onthouden, maar dat viel me enorm mee. Doordat het zo’n leuke audio ervaring was, nam ik later dat jaar weer een audiotour, maar deze keer in Brighton.

Onlangs was ik bezig met mijn bullet journal en ik had zin om ergens naar te luisteren. Een filmpje op de achtergrond vond ik te veel afleiden, muziek vond ik niet echt passend. Toen probeerde ik maar weer eens een audioboek. In het verleden heb ik vaak geprobeerd om ernaar te luisteren, maar ik merkte dat ik het helemaal niets vond. Ik moest steeds terugspoelen, omdat ik niet zat op te letten en met mijn gedachten ergens anders was. Een audiotour is namelijk toch anders, aangezien je het ziet waar over wordt gepraat.

Een nieuwe poging en ja deze keer vond ik het wel leuk! Ik ben namelijk iemand die niet niets kan doen. Bijvoorbeeld als ik muziek luister, dan ben ik meestal aan het werk, wandelen, etc. Aan de slag gaan met mijn bullet journal en een audioboek is de perfecte combinatie voor mij. Tevens helpt het mij ook om meer boeken gelezen te krijgen voor mijn Goodreads challenge.

Luister jij graag naar audioboeken?

Liefs,

Tags: , ,


5 responses to “Van lezen tot audioboek

  1. Ik luister heel graag audioboeken. Ik ben postbode, dus het is ideaal om tijdens het werk te luisteren. Soms vergeet ik wel sneller wat er wordt gezegd, maar ik vind het ook niet altijd erg. Ik vind het vooral fijn om naar de taal te luisteren, ook als ik het niet helemaal kan volgen. Als ik een mooi boek tegenkom kan ik het later nog eens lezen.

  2. Ik kan er ook nooit mijn aandacht bijhouden. Denk niet dat het iets voor mij is. Moest ik meer met het OV reizen dan zou ik het misschien nog eens proberen, wie weet.

    • Katja

      ja, ik denk dat het ook fijner is om het nog een keer te proberen als je meer in het OV zit. Toen ik een eerste poging deed kon ik ook absoluut mijn aandacht er niet bijhouden. Maar toen ik bezig ging met mijn bullet journal vond ik het er erg goed bij passen.

  3. Ik heb hetzelfde probleem als jij had. Ik ben te snel afgeleid waardoor ik voortdurend zou moeten terugspoelen. Dus geen audioboodschap voor mij. Al doe ik wel een voorzichtige poging om podcasts te beluisteren sinds kort. Misschien is het een begin!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.