Tussen hoofdstukken in

Gepost op April 15 2019 door Katja in Schrijfsels / 0 Comments

Het is iets meer dan een jaar geleden toen ik afscheid nam van het landgoed. En een paar weken daar weer na begon ik aan een nieuw hoofstuk.

Eigenlijk kan ik het gewoon niet geloven. Net wat meer dan een jaar nam ik afscheid van het landgoed. Zei ik gedag tegen mijn leven van de afgelopen zeven maanden. Met regelmaat mis ik de plek waar ik graag in de avond nog een thee of wijntje dronk of door het bos een wandeling kon maken. Ondanks dat het niet de meest comfortabele situatie was, had ik die tijd absoluut niet willen missen in mijn leven. Een paar weken later solliciteerde ik voor een functie bij een museum.

Ik dacht altijd dat het landgoed mijn hoogtepunt zou zijn van mijn stages. Wonen op een landgoed, slapen in een hotelkamer en eten met de mensen van de keuken. Na mijn huiswerk hangen aan de bar tot na middernacht wanneer de nachtportier al voor onze neus stond. Tot ik niet veel later werd aangenomen bij het museum als Junior-directeur Communicatie. Ik trok in in het appartement boven het museum. Op de plek waar Mondriaan ooit heeft gewoond in Winterswijk.

Dankbaar ben ik voor al deze kansen. Mensen die volledig in mij geloven en mij een mogelijkheid gaven om te werken op de meest unieke plekken. Hard werken heeft ervoor gezorgd dat ik zelfs met een MBO diploma werkzaamheden kan doen die volgens de maatschappij boven mijn macht zouden zijn. Ik sta hier de laatste tijd vaker bij stil. Na vier jaar hard werken en als een sneltreinvaart door het leven te gaan, heb ik de afgelopen drie maanden de tijd voor mezelf genomen.

Vandaag is het namelijk precies drie maanden dat ik afscheid nam van het museum, van het mooie Winterswijk. De drie maanden die nu voorbij zijn heb ik mezelf proberen te ontwikkelen door alles een plekje te geven van de afgelopen vier jaar. Ik merkte dat ik steeds productiever en creatiever werd. Het voelde daardoor een beetje alsof ik tussen twee hoofstukken in zit. Alsof er op de laatste bladzijden van het laatste hoofstuk verwezen werd naar de register en dat ik die heb zitten oppoetsen in de afgelopen drie maanden.

In die maanden ben ik aan de slag gegaan met mijn dromen en de plannen die ik daarvoor maakte. Ik heb wat opties liggen en nu laat ik het lot erover beslissen. Welke droom gaat als eerste in vervulling? Natuurlijk heb ik het ook zelf in de hand wat ik als eerste ga doen, maar ik heb besloten om daar niet bovenop te gaan zitten. Ik zie het liever dat het een natuurlijk proces is dan dat ik aan iets moet trekken wat niet werkt.

Ik heb de tijd genomen om mijn register op te poesten en nu ben ik klaar voor het volgende hoofdstuk!

Liefs,

Tags: ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.