De laatste Namsara (Iskari #1) – Kristen Ciccarelli

Gepost op 10 april 2019 door Katja in Boeken / 2 Comments

De auteur bouwt de wereld rustig op en door de woordkeuze en mooie draken kon ik geen genoeg krijgen van dit verhaal.

Titel: Iskari – De laatste Namsara
Auteur: Kristen Ciccarelli
Verschenen: november 2017
Pagina’s: 379
Uitgever: Blossom Books
Waardering: 9/10

In den beginne was de Oude eenzaam. Daarom maakte hij twee metgezellen voor zichzelf. De eerste noemde hij Namsara. De tweede metgezel noemde hij Iskari. Waar Namsara blijdschap en liefde bracht, bracht Iskari dood en verderf.

Asha is niet alleen de dochter van de koning van Firgaard, maar ook de Iskari; de meest gevreesde drakendoder van het land. Dit kan haar echter niet redden van wat haar thuis te wachten staat: een gedwongen huwelijk met de meedogenloze, vreselijke commandant van haar vaders leger.

Er is één uitweg: Asha kan haar vrijheid terugkopen in ruil voor de kop van Kozu, de gevaarlijkste draak van Firgaard –en ook de draak die verantwoordelijk was voor de totale verwoesting van haar stad.


Tijdens de jacht ontrafelt Asha een eeuwenoud geheim over het lot van de Iskari en de laatste Namsara. Met hulp van een stiekeme vriend – de slavenjongen Torwin, die toebehoort aan de familie van haar verloofde – moet Asha achter de waarheid zien te komen, ook al zet ze daarbij haar leven en dat van Torwin op het spel.

In november 2017 was de auteur op reis door Europa, tijdens deze reis maakte ze een stop in Utrecht en zette uitgeverij Blossom Books een boekpresentatie op. Ik had de kans nog niet om het boek te lezen voor de presentatie aan, maar gelukkig heb ik het wel kunnen redden voor YALFest 2019.

Ik had onlangs zin in een fantasy, maar liever wel een die vlot is en niet een super grote wereld in de eerste bladzijden aan het bouwen is. Gelukkig heeft de auteur een fijne en vlotte schrijfstijl die van het begin tot het einde in het boek zit. Ik was blij verrast! Ook heel tof dat het verhaal toch ook veel diepgang had. Het boek heeft namelijk ook grijze bladzijden en dat is een verhaal uit het verleden. Een goede combinatie met het verhaal die zich in het heden afspeelt van het verhaal.

Drakenverhalen vind ik wel tof maar ik had tot Iskari nog nooit een boek gelezen die ik echt leuk vond om te lezen. Meestal vond ik die verhalen net iets te zwaar of begreep ik door de vele details niet meer over welke draak ze het hadden. Dat gevoel had ik totaal niet met dit boek. Ik vind het een leuk element om te zien hoe de hoofdpersoon, Asha, door de draken een ontwikkeling meemaakt. Hierdoor wilde ik ook zonder een pauze het liefst in één keer doorlezen naar het einde.

Nog een tof element vind ik dat Blossom Books en de vertaler bepaalde woorden niet versimpeld hebben, zoals ‘medina’ of ‘skral’. En de woorden gewoon in het boek hebben gehouden. Voor mij gaf het verhaal nog wat meer diepgang. Deze woorden zijn trouwens alleen in de Nederlandse editie blijven staan. Net voor de release van Iskari moest de auteur de woorden versimpelen, maar toen was het al volledig in het Nederlands vertaald.
De auteur bouwt de wereld rustig op en door de woordkeuze en mooie draken kon ik geen genoeg krijgen van dit verhaal. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om het tweede deel op te pakken.

Liefs,

Tags: , , ,


2 responses to “De laatste Namsara (Iskari #1) – Kristen Ciccarelli

  1. Deze serie heeft mij enorm verrast. 😀 Ik denk dat dit mijn favoriete auteur voor Yalfest 2019 is zelfs.

    p.s. aaaaaaaaaah het is al bijna zover! 😀

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.