Wat ik eet op een (kantoor) dag

Gepost op 9 april 2019 door Katja in koken / 2 Comments

Als vegetariër krijg ik met regelmaat de vraag wat ik op een dag eet. Ik eet veel groente en fruit. Ik zou het niet anders willen zien.

Disclaimer: Wat ik eet op een dag verschilt per dag. Op een kantoor dag eet ik minder dan wanneer ik ook heel veel beweeg op een dag. Dit zijn de producten die ik nodig ben op een dag om goed te kunnen functioneren. Per persoon verschilt dit. Ik leg niets op. Ik laat alleen zien wat ik als vegetariër op een dag eet.

Ontbijt
Naast mijn ontbijt staat altijd een halve liter water. Ik drink de helft tijdens mijn ontbijt en de andere helft wanneer ik aan het werk ben. In de ochtend neem ik meestal een smoothiebowl. Ik maak het op basis van soya yoghurt, een banaan en een handvol diepvries fruit (aardbeien, bessen, bramen, kersen). Daaroverheen doe ik chiazaad en kokosschaafsel.

Lunch
Na een ochtend werken en voordat ik een stuk ga wandelen ga ik eerst lunchen. Meestal eet ik restjes van het avondeten de dag ervoor. Deze keer zijn er wraps overgebleven. Ik maak cassadias met paprika. Hierbij drink ik nog een halve liter. Ik zit om 13:00 al op een liter water dat ik die dag heb gedronken.

Tussendoortje
Na een stevige wandeling ga ik weer aan het werk. Ik pak er een stuk zelfgebakken, door mijn huisgenoot, bananenbrood erbij. Samen met een kop thee. In totaal drink ik die middag 3 koppen thee.

Avondeten
Na een dag hard werken, ga ik nog bezig voor ongeveer anderhalf uur in de keuken. Het is die avond mijn beurt om te koken. Ik maak zoete aardappel frietjes en rooster kikkererwten. Ik maak couscous klaar, snij groenten (paprika, komkommer, tomaatjes, avocado) en de feta. Een couscousbowl is denk ik wel één van mijn favoriete gerechten. Bij het avondeten drink ik ongeveer 0,2 liter water.

Aan het einde van de dag
In de avond drink ik nog 0,3 liter. In totaal heb ik over de hele dag 1,5 liter water gedronken en 3 koppen thee. Op kantoordagen probeer ik niet te veel te eten, omdat ik niet veel beweeg op de stevige wandeling na de lunch na.
In de ochtend heb ik al mijn porties fruit binnengekregen en in de avond geldt hetzelfde voor mijn portie groente. Mijn ontbijt is bijna elke ochtend hetzelfde. Met mijn lunch en avondeten doe ik elke dag weer iets anders. Ik merk dat deze levensstijl het beste bij mijn lichaam past. Ik voel me energiek en mijn huid straalt meer.

Wat is jouw favoriete maaltijd op een dag?

Liefs,

Tags:


2 responses to “Wat ik eet op een (kantoor) dag

  1. Mijn favoriete maal is de lunch omdat ik koud eten meestal lekkerder vind dan warm. Ik maak meestal een lekkere vegetarische wrap of een broodje met appel en brie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.