Reizen: Frankrijk #2

Gepost op 4 april 2019 door Katja in Reizen / 1 Comment

In deel 2 van mijn reis naar Frankrijk kan je nog meer mooie uitzichten verwachten! Kijk en lees je mee?

Heb je deel 1 van mijn reis al gelezen? Zo niet, dan kan je dat hier doen.
Op de zaterdag gingen we naar Tournon-sur-Rhône. We begonnen de dag met een bezoekje aan Cité Du Chocolat Valrhona.

Het is een soort museum waar je van alles kon doen met chocolade. Om te beginnen krijg je bij de kassa 3 chocolaatjes bij binnenkomst. Niet meteen op eten! Je krijgt doormiddel van schermen een soort chocoladeproefcursus. Echt super leuk om zo interactief bezig te zijn met chocola! Door het hele gebouw heen kon je je proeven, ruiken en van alles leren over hoe deze lekkernij wordt gemaakt. Ik vond het super leuk om het te zien en natuurlijk vooral om te proeven.

Na de lunch gingen we de stad in. Tournon bestaat eigenlijk uit twee delen. Beide gedeelten aan een andere kant van de rivier.

Tijdens de wandeling probeerde ik ook om mijn fotografie verder te ontwikkelen. Ik ben niet ontevreden over bovenstaande foto.

Zondag gingen we het gebied bij Labatie nog verder verkennen. We liepen langs een zijrivier van de Rhône, La Doux. Daarna gingen we door naar een prachtig uitkijkpunt en ruïne Rochebloine. Vroeger was het een kasteel. Inmiddels staat er niet meer dan een muur en wat overgebleven stenen van verschillende muren.

Dat uitzicht was adembenemend!

Op maandag hadden we totaal geen plannen behalve dan dat ik verder met mijn werk wilde. De dag erna reden we naar Lyon en stapten daar op het vliegtuig terug naar Nederland.

Liefs,

Tags: ,


One response to “Reizen: Frankrijk #2

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.