Reizen: Frankrijk #1

Gepost op 26 maart 2019 door Katja in Reizen / 0 Comments

Op naar het Franse platteland! Precies twee jaar na mijn eerste vlucht ga ik dit jaar niet naar Praag, maar vlieg ik samen met mijn huisgenoot naar Lyon. Kijk en lees je mee?

Mijn huisgenoot haar moeder en stiefvader wonen in Frankrijk in het departement Ardèche. Het is ongeveer twee uur rijden van Lyon om naar het dorp Labatie-d’Andaure toe te gaan. Op 600 meter wonen ze in het dal. Poh, wat een uitzicht! Op de dag dat we aankwamen gingen we vooral bijkletsen, onderweg naar de supermarkt en in de avond vroeg naar bed.

De dag erna maakten we ons ook niet al te druk. We bezochten in Saint-Agreve wat winkels en in de middag gingen we chillen. Mijn werk had ik meegenomen, aangezien ik wist dat het een vrij rustige vakantie zou worden en ik zag het eerder als een paar dagen vrij dan echt op vakantie gaan.

Op de derde dag maakten we een uitstapje naar Le Puy-en-Velay. Dit stadje ligt in de krater van een vulkaan en balanceert op een reeks lavarotsen en enorme basaltzuilen. Beter bekend is Le Puy omdat het een bedevaartcentrum is. Dit is dan ook het beginpunt voor de bedevaart naar Santiago de Compostela.

Het was enorm rustig. Bijna geen enkele toerist te zien. Het was heerlijk om door de straten te wandelen vol kleurige huizen.
Lunch aten we bij Comme A La Maison. Je hebt de keuze uit twee menu’s en ze kunnen alle gerechten vegetarisch maken, dus dat was super fijn! Daarnaast zijn al hun gerechten glutenvrij. We hebben hier heerlijk gegeten.

Doordat we buiten het seizoen er waren ging alles pas in de middag langzaam open. Na de lunch bezochten we het standbeeld Notre Dame de France. Boven op een heuvel met dit als uitzicht!

In de ochtend (nog voor de lunch aan) hadden we de kerk bezocht. In de middag waren de bijgebouwen open.

Zal ik ooit genoeg kunnen krijgen van mooie gebouwen?

We liepen nog wat rond door de mooie kleurrijke straten en haalden eclairs en macrons op. Yum!

Op de terugweg naar Labatie stopten we bij een uitkijkpunt. Het was zo helder dat de Alpen te zien waren. Een prachtig gezicht. We hadden op de dagen dat we uitstapjes maakten enorm geluk met het weer. Enorm fijn die strak blauwe luchten, maar we hebben ook behoorlijk wat regen meegemaakt hoor! Het was immers pas begin maart.

De dag na het uitstapje bleven we in Labatie. Chillen, werken en samen met mijn huisgenoot beklommen we een berg met het bovenstaande uitzicht.

Liefs,

Tags: ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.