Misschien ooit – Colleen Hoover

Gepost op February 8 2016 door Katja in Boeken / 1 Comment

Misschien ooit (Maybe, #1)

 

Titel: Misschien ooit

Auteur: Colleen Hoover

Verschenen: januari 2016

Pagina’s: 377

Uitgever: Zomer & Keuning

Waardering: 8/10

Ik wil Zomer & Keuning bedanken voor het opsturen van een recensie-exemplaar.

Er zijn van die momenten dat het leven niet doet wat je wilt. Daar kan de 22-jarige Sydney over meepraten. Ze heeft het allemaal: een studie, een baan en een leuke vriend. Tot laatstgenoemde vreemdgaat. Ja, je hoort het goed: hij doet het met een of andere bimbo. Dat is dus einde relatie. Punt.

Hoewel Sydneys hart gebroken is, raakt ze al snel in de ban van haar buurman, Ridge, die ’s avonds op zijn balkon gitaar speelt. Ze kan haar ogen niet van hem afhouden als hij zo gepassioneerd muziek maakt. Wanneer ze met elkaar in contact komen, klikt het onmiddellijk. Maar Ridge heeft al een vriendin: Maggie. Het kan dus niets worden tussen hem en Sydney. Of misschien toch, ooit?

Ik heb het niet vaak, maar toen ik Misschien ooit dicht deed toen had ik een bookhangover. Normaal ben ik totaal niet van de romantische verhalen, maar Hoover heeft mij met dit boek weten over te halen.

Tot nu toe vind ik dit de beste Hoover die ik gelezen heb. Binnen ander halve dag had ik het boek uit. Het verhaal is een echte pageturner! Al leest het boek snel weg, het boek heeft echt inhoud. In het begin had ik heel erg het idee dat ik precies wist welke kant het verhaal op zou gaan. Maar nee, het verhaal bleek heel anders in elkaar te zitten. Gecompliceerder.

Binnen de New Adult boeken valt Misschien ooit op. Er ontstaat geen rare driehoeksverhouding a la Twilight. Ik stoorde mij niet aan de keuzes van de karakters. Alles leek een logische opvolging van elkaar te zijn. Daarnaast heb ik meerdere keren hardop moeten lachen bij sommige personages. Om de humor alleen al kan ik dit boek aanraden.

Voor wie nog nooit een New Adult heeft gelezen en eigenlijk geen zin heeft om seksscènes terug te lezen in boeken… Lees dan alsjeblieft dit boek. Ook wanneer je het genre van New Adult wilt uitproberen. Er is een rustige opbouw in het verhaal en het gaat veel meer om de aantrekkingskracht dan om de daad zelf.

Daarnaast zit er een twist in het verhaal. Mijn kaak lag toen serieus even twee verdiepingen naar beneden toen ik dat stukje las. Ik was en ben nog steeds onder de indruk hoe prachtig Hoover die twist in het verhaal heeft verwerkt.

Misschien ooit is een echte pageturner die mijn hart heeft veroverd! Het is een unieke New Adult die ik iedereen kan aanraden die wil beginnen aan New Adult, maar ook al de gevorderder NA lezer kan ik het boek aanraden, want wauw Hoover heeft mij meerdere malen weten te verbazen. Het verhaal heeft veel diepte, humor en o voor ik het vergeet te zeggen er hoort muziek bij het boek! Voorin in het boek staat een link naar de muziek. Dus pak je kop thee erbij, zet de muziek aan en verlies jezelf in Misschien ooit.

Ga jij Misschien ooit lezen?

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , , , , , ,


One response to “Misschien ooit – Colleen Hoover

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.