Hallo leesdip

Gepost op 10 februari 2016 door Katja in persoonlijk / 6 Comments

DSC00028

Dat moment dat je hoe graag je ook een boek wilt oppakken… het niet lukt om verder te lezen. Het gaat er niet om dat het boek niet leuk is, want ik ben juist een ontzettend gaaf boek aan het lezen. Maar mijn hoofd zit te vol.

Van verhuizen tot een nieuwe stage en ondertussen een paar tentamens maken. Dacht ik even rust te hebben? Ik had het mis, want van school kreeg ik opdrachten voor het maken van papers. Ergens zijn er ook een paar projecten waar ik mee bezig ben. Super leuk allemaal en ik kan het ook allemaal prima aan, maar tijd voor lezen? Nee, die is er op het moment niet.

Al vind ik wel dat ik tijd moet maken voor lezen en dat deed ik dit weekend dan ook het was maar 20 minuten, maar in die 20 minuten heb ik mij kunnen overgeven aan een andere wereld. Een wereld die ik nog niet kende, maar prachtig wordt beschreven. Stiekem zou ik er zelf alleen niet willen wonen.

Om terug te komen op tijd maken voor lezen. Ben ik de enige die elke avond voor het slapen gaan telt hoeveel uren je nog kan slapen die nacht? In ieder geval dat doe ik. Elke. Avond. Zelfs als ik weet dat ik kan uitslapen, dan nog maak ik een schatting.

Dit is de reden dat ik nu elke avond in februari van plan ben om rond 10 uur in bed te liggen, dan mag ik nog mijn boek erbij pakken. En om half 11 licht uit. Vol optimisme deed ik maandagavond een poging toen ik dat had bedacht. Meteen mislukte het, want ik was ergens mee bezig voor school en voor ik het wist was het alweer half 11. Dat werd meteen licht uit. Vanavond (gisteravond voor wanneer deze post online is gegaan) had ik school dus wist ik meteen dat ik half 11 niet zou halen. Sterker nog het is nu zo’n bepaalde tijd, dat als ik het hier zou typen in deze post dat ik bang ben dat bepaalde mensen mij meteen gaan bellen zodra ze dit lezen, dus doe ik dat maar even niet.

Wat moet ik nu dan met mijn mooie plan? Woensdagavond is het tijd voor een nieuwe poging. 3 keer is scheepsrecht toch? En wie weet ben ik zo uit mijn leesdip.

Wat doe jij wanneer jij een leesdip hebt?

Liefs,

header31-860x280

Tags:


6 responses to “Hallo leesdip

  1. Proberen om toch te lezen. Soms pak ik een favoriet boek en soms eentje waarvan ik weet dat ik eerdere boeken van die auteur ook heel goed vond. Maar het blijft lastig, denk ook dat het een beetje aan de maand ligt. Iedereen is zo druk aan de slag gegaan met lezen in januari dat we in februari allemaal een dipje krijgen. Net zoals met andere goede voornemen.

    • Op zich viel dat wel mee. Ik ben januari ingegaan met dat ik al wist dat ik niet zo heel veel tijd zou hebben. Dus ik heb afgelopen maand daarom ook maar 3 boeken gelezen. Ik had daardoor wel gehoopt dat ik het lezen weer kon oppakken in februari.

  2. Ik ben nu eindelijk van mijn leesdip af denk ik, maar die heeft echt bijna drie kwart jaar geduurd xD
    Ik lig meestal ook rond 10 uur in bed (nu door stage zelfs wel eens half 10) en dan lees ik nog anderhalf uur tot een uur.
    Maarruh.. je bent echt niet de enige die telt hoeveel uren ze nog kan slapen. Ik doe dat ook! En idd ook als ik kan uitslapen. Al reken ik dan vaak zo van ‘oke, ik wil het niet eerder dan x-uur zien op de wekker voordat ik wakker wordt’.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.