Personal Update: Het gemis om Engeland

Gepost op 11 februari 2016 door Katja in persoonlijk / 2 Comments

DSC_0110

Sinds begin deze week komt op de één of andere manier mijn tijd in Engeland veel ter sprake in gesprekken. Logisch aangezien ik wat ik heb geleerd in Engeland nog steeds veel toepas tijdens mijn marketing stage. Het is werkelijk bizar hoe 4 weken Engeland mijn leven heeft beïnvloed. Lees je mee?Maar door al deze gesprekken mis ik Engeland heel erg. Afgelopen dinsdag was het pannenkoekendag in de UK. Ik weet nog goed dat mijn host mom heerlijke pannenkoeken voor mij had gebakken. Ik denk dat het één van de lekkerste waren die ik ooit heb gehad.

Het zijn vaak de kleine dingetjes waarom ik Engeland mis. Laatst liep ik door de AH en zag ik typische Engelse koekjes liggen die mijn soort van ontbijt waren tijdens mijn backpacktocht in New Castle. Nooit eerder had ik ze in Nederland gezien tot afgelopen weekend.

Dinsdagavond keek ik een YouTube filmpje van mijn favoriete backpacker die liet zien hoe ze haar tas inpakte voor haar volgende avontuur. ik droomde langzaam weg bij het denken aan mijn eigen backpack en welke reizen ik er nog mee wil maken.

Mijn zwarte paar Dr. Martens zijn op sommige plekken beschadigd tijdens mijn reis in Engeland. Woensdagochtend trok ik die schoenen aan en probeerde ik met schoenpoets de beschadigde plekjes een weg te krijgen. Het lukte een beetje. Ik heb al vaker verteld waarom ik Engeland zo mis. Een deel van mijn hart zal altijd blijven liggen in Engeland.

En nu is het een jaar geleden dat ik midden in mijn cursus daar zat in de stad Exeter. Als ik er nu op terug kijk ben ik zo trots dat ik die keuze heb gemaakt. Voor iedereen die twijfelt om naar het buitenland te gaan. Ik zeg doen! En ja, ik zal eerlijk wezen. Het zal niet altijd makkelijk zijn. Dat beeld ga ik niet voor je romantiseren. Maar ik geloof er ook in dat jij degene bent die de sfeermaker is van je eigen trip. Engeland is één van de beste tijden uit mijn leven geweest. In het begin wist ik niet dat het zoveel effect zou hebben, maar nu ik erop terug kijk gebruik ik dagelijks de kennis die ik in Engeland op heb gedaan. Niet alleen van de cursus, maar door mezelf in het diepe te gooien heb ik mezelf beter leren kennen en dat is heel waardevol voor wanneer je net als ik een richting aan het bepalen bent waar ik naartoe wil gaan na mijn studie.

Exact een jaar na het programma heb ik niet alleen mijn bedrijf gestart (in Engeland volgde ik de cursus Start-up business), maar ik heb ook mijn eerste 3 opdrachten binnengehaald. Hoe gaaf is dat?

Dit is de reden dat ik dit weekend een email ga typen naar mijn mentors in Engeland, zo hebben ze niet alleen nogmaals een bedankje, maar ook een update. Mijn mentors hebben ontzettend veel betekend voor mij. Ze lieten mij zien dat je nooit te jong bent om je eigen bedrijf te beginnen en dat het belangrijker is om je droom te volgen dan te kiezen voor de makkelijk we en nog zoveel meer!

Daarnaast mis ik Engeland ook om het pracht accent, de mensen, de pubs (ja, ik mis voor één keer een uitgaansgelegenheid!), het eten en het geweldig mooie landschap! Engeland is mijn plekje en wie weet waar ik ooit na mijn studie zal belanden….

Liefs,

header31-860x280

Tags:


2 responses to “Personal Update: Het gemis om Engeland

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.