Single met Valentijnsdag

Gepost op 14 februari 2016 door Katja in persoonlijk / 7 Comments

DSC_0316

Single met Valentijnsdag? Geen zin om je bed uit te komen? Oké, ik begrijp het is niet het meest ideale moment om allemaal koppels te zien lopen. Maar aan de andere kant.. Morgen is al de chocola in de aanbieding! En daarnaast zijn er nog zo’n 100 redenen waarom single zijn zo fijn is.

Soms zie ik weleens van die meiden die 2 a 3 jaar verkering hebben dan gaat de liefde uit en ze feesten erop los om na 3 weken al weer een nieuwe vriend te hebben. Begrijp mij niet verkeerd ik veroordeel je niet als dit bij jou is gebeurd, maar zelf vind ik het lastig om het te begrijpen. Maar waarom zou je dan meteen opnieuw een relatie aangaan? Ik heb dan veel meer het gevoel om opzoek te gaan naar iets anders en misschien juist mezelf opnieuw te leren kennen.

Ik geef toe. Ik heb nog nooit een serieuze relatie gehad, want… Waarom zou ik? Als ik er al aan denk om nu al voor de rest van mijn leven aan één persoon vast te zitten, dat gevoel beklemd mij enorm! Wanneer ik een relatie aanga, dan wil ik niet dat het voor even is, omdat het leuk is of zoiets. Nee, dan doe ik het omdat ik echt om iemand geef.

Afgelopen zomer heb ik met een paar jongens gedatet, omdat ik dacht dat ik er klaar voor was om iemand nieuw in mijn leven te hebben. Helaas leidde dat tot veel onbeantwoorde berichtjes en misschien wel een gebroken hart. Ik beantwoorde berichtjes niet meer en tot mijn spijt moet ik bekennen dat ik tegen een jongen ‘nee’ heb gezegd, omdat ik het gevoel kreeg dat alles te snel ging. Maar nog sterker was het gevoel dat ik helemaal geen relatie wilde.

Na een hele zomer er zeker van te zijn geweest dat ik klaar was voor een relatie… Bleek ik mezelf voor de gek te houden en leerde ik mezelf beter kennen. Ik ben geen meisje om nu al te settelen. Ik wil de wereld over en dat het liefst alleen. Ik wil namelijk zeker weten dat ik klaar ben om van iemand te houden voordat ik iets aanga. Al vraag ik mij af of je ooit klaar bent om een serieuze relatie te beginnen. Maar voor nu heb ik een heel sterk gevoel dat ik nog geen relatie aan wil gaan.

Het gevoel om nu bezig te zijn met carrière maken gaat bij mij voor, net zoals mijn vrienden die ik nu veel vaker zie aangezien ik in Utrecht woon en niet meer in het hoge Noorden. Ergens tussendoor probeer ik ook nog mijn bachelor te halen.

Wat ik met deze post wil zeggen is dat het niet erg is om single te zijn. Ik denk juist dat dit het moment is om erop uit te gaan, jezelf te leren kennen en doen en laten wat jezelf wilt. Het is niet zo dat je dit meer kan doen samen met je vriend, maar het stukje jezelf leren kennen is voor mij heel belangrijk. Wanneer je op jezelf bent aangewezen vind je meer over jezelf uit dan op elk ander moment in je leven.

Een jaar geleden was ik samen met Amanda in een bar in Exter, UK. We zaten wat als single ladies te grappen. Wie weet of wij over een jaar al met iemand samen zijn? Met een super grote glimlach kan ik zeggen dat ik nog single ben en dat ik daar super blij om ben. En daar drink ik graag nog een cola op zoals een jaar geleden.

Liefs,

header31-860x280

Tags:


7 responses to “Single met Valentijnsdag

  1. Gewoon lekker doen wat je zelf wilt.. Een relatie hebben is geen moetje :D. En vrijwel iedereen viert Valentijnsdag toch verkeerd; het gaat juist om de single mensen die vandaag hun crush mogen overladen met cadeautjes om hun hart te winnen.

  2. Mooie blogpost Katja. Valentijn is zijn oorsprong ook allang uit het oog verloren. Zo’n onverwachts lief kaartje – ok dat vond ik op zich wel leuk. Maar nu lijkt het teveel een toneelstukje dat de winkels draaiende moet houden. Gelukkig maar dat het geen verplichting is om een partner te zoeken en dat je gewoon datgene mag doen wat jou gelukkig maakt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.