Over de grens – Katie McGarry

Gepost op 5 juni 2015 door Katja in Boeken / 1 Comment

Over de Grens (Pushing the Limits, #1)

 

Titel: Over de grens

Auteur: Katie McGarry

Verschenen: april 2015

Pagina’s: 382

Uitgever: Harlequin

Serie: Pushing the Limits #1

Waardering: 8/10

Ik wil HarperCollins bedanken voor het opsturen van een recensie-exemplaar.

Niemand weet waarom de populaire Echo opeens een outsider is geworden. Wat er die afschuwelijke nacht is gebeurd, kan ze zich zélf niet eens meer herinneren, maar de gevolgen zijn duidelijk. Op school ontwijkt iedereen haar, en haar strenge vader houdt haar voortdurend in de gaten. Maar als Noah in zijn zwartleren jack haar leven binnenwandelt, verandert alles. Hij zou fout zijn, een player, gevaarlijk zelfs. Echo weet dat ze hem beter uit de weg kan gaan. Maar toch… toch heeft ze het gevoel dat hij de enige is die haar begrijpt en dat ze op het punt staat een grens over te gaan, iets waarvan ze niet eens wist dat ze het durfde…

Binnen 2 dagen had ik dit boek uit, het boek is een echte pageturner! Maar om even met de deur in huis te vallen… Hoe kon de uitgeverij voor een meid op de cover kiezen zonder krullen? Want Echo haar rode haren MET krullen is het personage, daarnaast wordt het wel tig keer benadrukt in het boek dat Echo krullen heeft.

Ondanks dat het boek heerlijk weg leest had ik het gevoel dat er iets miste in het verhaal. Ik kan niet precies de vinger erop leggen…. Iets meer actie, iets meer power van het personage Echo misschien?

De meeste boeken zijn niets zonder wat romance, met dit boek kan je opgelucht ademhalen. Want liefde is er genoeg te lezen. De relatie die groeit durende het verhaal gaat erg geleidelijk. Niet te overhaast en niet te veel tegelijk. Alleen kan ik wel melden dat dit boek neigt naar de kant van New Adult.

Wauw, wat ben ik dol op de schrijfstijl van de schrijfster! De zinnen worden prachtig verwoord waardoor ik als lezer helemaal meegenomen word in het verhaal. Ondanks dat ik het gevoel had dat er wat miste in dit boek kijk ik al uit naar het tweede deel. Dit dankzij de schrijfstijl en het realistische gedrag van de personages.

De schrijfster heeft ervoor gekozen om het verhaal vanuit 2 perspectieven te vertellen: Noah en Echo. Ik vond dit een goede keuze van Katie, aangezien het het verhaal veel meer diepte geeft. Maar ook 2 kanten die tegen over elkaar staan vergelijken, zo kom je erachter dat niets is wat het lijkt. Maar ook liggen tegenovergestelde werelden dichterbij dan je denkt…

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , , , , , ,


One response to “Over de grens – Katie McGarry

  1. Ik had dit boek ook binnen no time uit, het is echt moeilijk weg te leggen. Maar volgens mij is het een serie want op goodreads staat erachter ( pushing the limits 1 )

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.