Paper Towns – John Green

Gepost op 29 juli 2015 door Katja in Boeken / 4 Comments

Paper Towns

 

Titel: Paper Towns

Auteur: John Green

Verschenen: juni 2015

Pagina’s: 300

Uitgever: Lemniscaat

Waardering: 8/10

Ik wil uitgeverij Lemniscaat bedanken voor het sturen van een recensie-exemplaar.

Als Q en Margo negen jaar oud zijn, vinden ze een dode man. Die avond klimt Margo het slaapkamerraam en het hart van Q binnen, maar hun levens gaan daarna verschillende kanten op.
Negen jaar later klimt Margo opnieuw Q’s kamer binnen. ze neemt hem mee op een nachtelijk avontuur om nooit te vergeten.

De volgende dag is ze verdwenen.

Margo blijkt aanwijzingen te hebben achtergelaten die alleen Q kan ontcijferen. Geïntrigeerd gaat hij op zoek naar het mysterieuze meisje, geholpen door zijn vrienden Ben en Radar, en Lacey, een vriendin van Margo.

Maar wil Margo wel gevonden worden?

De hoofdpersonage Q is voor mij erg herkenbaar en het is makkelijk om mij in zijn situatie in te leven. Hij leeft saai zoals de meesten zouden noemen, een sleur. Maar of Q dat erg vindt? Nee, helemaal niet zelfs. De dagelijkse sleur vind hij juist fijn, het geeft hem regelmaat.

Wat ik zo bijzonder vind aan John Green zijn boeken is dat zijn boeken heerlijk weglezen en tevens heftige onderwerpen aansnijdt. Ondanks de heftige onderwerpen blijft het verhaal luchtig in combinatie met geniale humor. Het komt bij mij niet vaak voor, maar Paper Towns liet mij keihard lachen.

De mysterie en het thriller randje die aan het verhaal zit vond ik heerlijk. Ik heb nog nooit een verhaal gelezen waarin deze elementen zo gebruikt werden. En dat in combinatie met prachtige beeldspraak en geniale humor. Met andere woorden dit boek is mijn favoriet van John Green. Het enige minpunt die ik kan bedenken is dat ik Margo niet een geweldig personage vind. Al past het wel in het verhaal.

Over het einde en het verloop van het verhaal kan ik wel een avond lang over filosoferen. Aangezien ik het boek al 2 keer heb gelezen. 2 avonden en het moment dat ik deze recensie schrijf kan ik er ook een ochtend bij optellen. Ik vind het einde nog steeds lastig om te begrijpen al vind ik dat ook bij het verhaal passen, want het blijft een mysterie…

Ben jij dol op verhalen met een mysterie erin verwerkt?

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , , , , ,


4 responses to “Paper Towns – John Green

  1. Arghhh ik weet het niet. Ik weet gewoon niet of ik dit boek wel of niet wil lezen. Ik wil sowieso de film zien, maar of ik ook het boek ga lezen?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.