Personal update: journalist in spe

Posted on February 15 2018 by Katja in persoonlijk / 2 Comments

Het laatste halfjaar van school is ingegaan! Komend halfjaar zal het één van de laatste keren zijn dat ik in de collegebanken mag zitten. Velen zijn al bij de vraag: wat daarna? Maar even serieus is het niet veel belangrijker om je te richten op het hier en nu? Dus bij deze een blog over hoe het nu gaat. Lees je mee?

De laatste weken van stage zijn ingegaan. Voor het einde van het schooljaar is dat klaar. Sterker nog, stage is zelfs klaar voor mijn allerlaatste blok school. Mijn laatste blok, is een extra vak die ik volg, wil ik dan ook in alle rust doen en geen gehaast. Echt even genieten van mijn laatste uren op school. Als alles goed verloopt mag ik vanaf de zomer beginnen met afstuderen. Ik ben de eerste van mijn leerjaar die mag beginnen met afstuderen en ik ben de eerste van de gehele school die gaat afstuderen in de richting van Journalistiek en Nieuw Media. Echt enorm spannend, maar ook een hele leuke uitdaging!

Het blok waar ik nu in zit is blok 3, dit is mijn laatste blok met mijn leerjaar. Onlangs realiseerden we dat eind maart onze laatste lesavond is. Mijn studiegenoten keken elkaar even aan. Wat ging de tijd toch snel! Als deeltijdstudenten heb je een geheel andere band met elkaar dan wanneer je voltijd studeert. Ten eerste lopen de leeftijden hier veel meer door elkaar en iedereen gaat met elkaar om. Ten tweede hebben we juist daardoor een hele andere band met elkaar opgebouwd. Er zijn weinig contacturen, maar zo heb ik met een paar klasgenoten toch een wel hele fijne band en die band met één van mijn klasgenoten is zo sterk dat ik hem kan beschouwen als een fantastische vriend die altijd een glimlach op mijn gezicht weet te toveren met name wanneer ik enorm gestrestst ben. En een andere klasgenoot is voor mij een speciale rol gaan spelen in mijn leven. Iemand bij wie ik altijd welkom ben en inmiddels al een paar keer bij haar heb kunnen slapen. Wanneer ik deze blogpost typ heeft zij nu nog les en ik wacht op haar, zodat ik na school met haar mee kan om bij haar te blijven slapen.

Mijn studiegenoten vielen allemaal even stil voordat de les begon. Ik merkte ook aan vele anderen dat we nostalgisch werden. We dachten even na over onze schooltijd. We begonnen tijdens ons eerste studiejaar met een vol collegezaal van 65 man. De leeftijden wisselden van 17 jaar tot 70 (nee, dit is geen spelfout). Sinds begin dit jaar zijn we ongeveer met 15 man overgebleven bij de filosofische vakken. Met mijn 22 jaar mag ik mezelf de jongste van het stel noemen en de oudste in ergens achterin de 50. Wat ik vooral erg bijzonder vind is dat ik sinds dit schooljaar de enige vrouw nog onder de 50 ben. De rest van de vrouwen zijn allemaal boven de 50. De mannen zijn goed vertegenwoordigd in elke leeftijdscategorie tussen de 20 en de 60 jaar.

Met journalistiek waren we vorig jaar nog met 9 man en sinds dit jaar zijn er nog maar 3, waarvan ik de enige ben die kan afstuderen vanaf deze zomer. Hard werken heeft er toe geleidt dat ik al een journalist in spe ben. 😉 Of het makkelijk was? Nee absoluut niet! Nu ik in blok 3 zit, zit ik in de drukste periode van mijn gehele schoolcarrière. Ik volg in totaal 4 vakken, waarvan er 1 extra is zodat ik na dit blok voldoende studiepunten heb behaald. Daarnaast zoals ik al eerder noemde in deze blogpost zijn mijn laatste weken van stage ingegaan en daarvoor wordt ook nog van alles verwacht.

Of ik een sociaal leven heb? Ja, hier online. Maar op het moment niet offline. In de afgelopen 5 maanden heb ik één vriendin even in een bliksembezoek gezien en mijn beste vriendin voor een weekend. Maar dat is het. Ik mis mijn vriendinnen enorm! Stage en school hebben mijn volledige aandacht en wanneer ik even tijd voor mezelf heb, dan kan ik nergens naartoe, want dan zit ik helemaal in het Noorden van het land.

Het is nog even doorbijten. Vanaf april hoop ik weer een sociaal leven te hebben. Of nou ja, na 5 april. Want op 5 april heb ik nog een tentamen en vanaf dan kan weer even ademhalen en mijn vriendinnen weer zien. Na 7 maanden. 7 maanden dat is een absurd lange tijd om geen sociaal leven te hebben die normaal heel rijk was.

Maar ook ben ik trots. Trots op wat ik heb mogen bereiken door hard te werken en ergens volledig voor te gaan. Trots op hoe het gaat op stage. Trots hoe het gaat op school. En stiekem ben ik ook heel erg trots op het feit dat ik de eerste persoon ben van de hele school die gaat afstuderen in de richting Journalistiek en Nieuw Media.

Liefs,

Tags:


2 responses to “Personal update: journalist in spe

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.