Reading Challenge Update 2020

Gepost op 14 juli 2020 door Katja in Boeken / 4 Comments

Hoe gaat het met mijn Reading Challenge? Lig ik op schema of juist totaal niet? Je leest het in deze blogpost!

Voor dit jaar besloot ik mijn reading challenge op Goodreads op 50 boeken te zetten. Inmiddels heb ik 30 boeken gelezen en dat is zonder het meetellen van de manuscripten die ik voor uitgeverijen en anderen heb gelezen. Ik denk als ik dat bij elkaar zou optellen, dan zal ik zeker al minstens op de 50 gelezen boeken zitten. Maar goed, helaas kan ik die boeken niet meetellen! Met 30 boeken ben ik trouwens ook enorm tevreden. Zoals het nu lijkt kan ik met gemak mijn reading challenge voor het einde van het jaar halen.

Inmiddels heb ik dus al 60% van mijn challenge gelezen en het ziet er al een vrij divers leesjaar uit als het gaat om genres. Mijn leesjaar was in het begin een mix tussen non-fictie en fictie. Voornamelijk veel bedrijfsboeken en luisterboeken. Dor corona kwam er trouwens wel een omkeer in mijn leesgedrag. Ik zei mijn Storytel abonnement op, aangezien ik niet graag meer naar boeken luisterde. Naar boeken luisteren doe ik toch liever wanneer ik onderweg ben. En tja, ik ben niet meer onderweg. Tevens ben ik dikkere fictie boeken gaan lezen. Niet gek want ik las vrij dunne fictie boeken naast de non-fictie en audioboeken.

Al merk ik nu trouwens wel dat ik op het moment iets trager lees dan voorheen. Komt ook doordat mijn bedrijf elke maand aan het groeien is. In de avonden geniet ik daar van en ontspan ik liever door een wandeling te maken, fietsen of even te tekenen. Daarna lees ik nog maar een paar hoofstukken in plaats van een groot gedeelte van een boek. Nu ben ik van plan om binnenkort vakantie te nemen en hoop dan weer meer te kunnen lezen. De groei van je bedrijf zien is fantastisch en ik ben zo ontzettend dankbaar, maar ik merk ook aan mijn lichaam dat het tijd wordt om even rust te gaan pakken.

Sinds corona lees ik een mix van contemporary, fantasy en dystopie. Dat laatste was misschien niet het beste idee, haha. De rest van dit jaar denk ik dat ik die genres door blijf lezen. Daarnaast ben ik van plan om meer poëzie te gaan lezen. En ik ben op het moment mijn Duits aan het verbeteren, dus is het ook een doel van mij om tenminste 1 Duits fictieboek te lezen.

In najaar komen er heel veel boeken uit die ik op mijn wishlist heb staan, maar wauw dat zijn er echt te veel om allemaal dit jaar nog te lezen en tegelijkertijd de rest van mijn TBR te tackelen. We zullen het zien. Dit jaar heb ik geen plannen meer om op reis te gaan, dus hoop ik te kunnen reizen doormiddel van het lezen van boeken. Mocht iemand nog goede aanraders hebben op het gebied van fictie reisboeken dan hoor ik het graag! Laat het hieronder weten en wie weet inspireer je meteen ook iemand anders.

2020 is alles behalve van wat ik had verwacht. Zowel op persoonlijk- als op leesgebied. Maar wat ben ik blij dat er nog steeds heel veel mooie boeken worden gepubliceerd! Met name in het najaar komen er nog veel parels uit. Dan ga ik nu verder met het lezen van manuscripten voor mijn werk. Eigenlijk kan ik nog steeds niet geloven dat lezen onderdeel is van mijn werk.

Hoe gaat het met jouw reading challenge?

Liefs,

Tags: , , ,


4 responses to “Reading Challenge Update 2020

  1. Je hebt al veel boeken gelezen. Ik zit nu volgens mij op 24/30 boeken. Meer dan op schema dus. In de eerste maanden van het jaar las ik veel, omdat ik lange reistijd had naar mijn werk. Sinds half maart werk ik thuis. Het duurde even voordat ik de leesflow en concentratie weer te pakken had, maar nu lees ik thuis toch ook regelmatig. Ik ben benieuwd naar welke boeken die in het najaar uitkomen je uitkijkt!

    • Katja

      Jij hebt ook al een mooi aantal boeken gelezen! Boeken waar ik naar uitkijk in het najaar zijn onder andere: Een vloek zo eenzaam, Shiny Broken Pieces en De grand tour van Henry Montague

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.