Reizen met lippenstift

Posted on December 24 2017 by Katja in Cosmetica, Reizen, Schrijfsels / 5 Comments

Waar ik ook heen ga, ik heb altijd lippenstift bij me. Sterker nog, ik heb altijd een klassiek rode lippenstift in mijn handtas zitten. Zelfs op reis draag ik lippenstift. Hierbij een schrijfsel over ik en mijn rode lippenstift.

We mij al langer kent weet dat ik (bijna) altijd lippenstift draag en over het algemeen een rode variant. Zelfs op reis draag ik een kleurtje op mijn lippen. Waarom? Dan val je minder op als toerist, daarnaast staat het ook mooi voor op de foto’s.

Het is eind zomer 2016 wanneer ik voor het eerst dat jaar een solotrip maak. De reis gaat naar Berlijn, een stad waarvan ik geen idee had dat ik ervan zou gaan houden. Maar wauw, ik vind het dan ook een geweldige stad! De vrijheid, sfeer en cultuur spreken mij enorm aan. Op de dag voor mijn terugreis ga ik in op een uitnodiging voor een meet and greet van een YouTuber in een park. Die dag ontmoette ik veel leuke mensen. Met drie heb ik nog contact en met één daarvan wekelijks. Grappig, want zij woont in een hele andere tijdzone dan ik. Zij woont in Atlanta, Amerika. We volgen elkaars reizen. Zij reist veel voor haar werk en ik met name voor mijn plezier.

Beide reizen we met een klassiek rode lippenstift altijd in onze handtas. We zijn beiden blond met een lichte huid. Het is dan ook geen verrassing dat we precies dezelfde kleur dragen. Zo zag ik haar foto’s die ze maakte in Noord Amerika met een kleur op haar lippen en zag ze van mij bovenstaande foto die gemaakt is in Praag, Tsjechië. De rode kleur zorgt er net even voor dat een outfit af is en even iets extra’s geeft.

Afgelopen zomer hadden we het er over of we elkaar nog ooit een keer zouden zien. Zij moest voor haar werk naar Portugal, maar liet dat nou net tegelijk vallen met mijn tentamens. Dus het ging niet door. Aan het einde van de zomer besluit ze samen met een vriend een reis te maken naar Nederland en België. We spraken af op Utrecht Centraal. Zij wilde Utrecht enorm graag zien en ik ben dol op Utrecht, dus ik wilde haar graag een rondleiding geven.

Wanneer we in de avond in een restaurant zitten zegt ze opeens dat ze verrassing voor mij heeft. Een zwart doosje met kaartje krijg ik in mijn handen.

Ik begreep eerst niet wat ik handen had. Het merk kwam mij ook niet bekend voor. Wat blijkt? Het is een populair merk in Amerika en Canada.

Ik doe het doosje voorzichtig open en ik weet niet wat ik zie en ruik. Op het kaartje stond het al. Het is een lippenstift met mint geur/smaak.

In oktober moest mijn vriendin voor werk in Toronto, Canada zijn. Zij koopt meestal haar lipsticks bij dit merk en daarvoor gaat ze naar de Bite Lap om haar lippenstift zelf samen te stellen. Je kan dan aangeven welke kleur, geur/smaak en de afwerking (zoals matt, glitter, etc.) die je wilt. Alleen liet ze er deze keer niet alleen één voor haarzelf maken, maar ook één voor mij. Door de Instagram foto’s en het feit dat we dezelfde huid- en haarkleur hebben zorgde ervoor dat ze voor deze samenstelling koos.

Ook al hadden we elkaar al meer dan een jaar niet gezien, elkaar slechts één keer ontmoet en zijn we duizenden kilometers van elkaar verwijderd… Ze weet precies wat bij mij past. Het leuke was dat ik ook een cadeau had voor haar en daarvoor had ik ook een stuk voor gereisd. Haar komst in Utrecht viel tegelijk met 11 november en ik wilde graag dat ze nog vaak aan deze reis zou terugdenken, dus gaf haar een aandenken en Hollands snoep. Sommige van die lekkernijen zijn typisch Gronings, dat leek mij het wel wat specialer maken.

Het is bijzonder dat iemand aan de andere kant van de wereld even aan je denkt, een andere tijdzone en een geheel ander leven. Maar door internet is het zo makkelijk om met elkaar in contact te blijven. Ondanks de internet blijf ik het bijzonder vinden. Zoals bijvoorbeeld toen ik afgelopen mei in Ierland was. Reizen met een dagboek zal nooit meer hetzelfde zijn. Reizen brengt mensen samen en is de manier om iemand echt te leren kennen.

Liefs,

Tags:


5 responses to “Reizen met lippenstift

  1. Wat leuk om te lezen.
    Ik vind lippenstift altijd heel mooi staan bij anderen, maar zodra ik het zelf probeer word ik onzeker en heb ik het gevoel dat mijn tanden er geel bij afsteken. :p

    • Katja

      Oeh, probeer eens een lipstick met een blauwe ondertoon. Die gebruik ik ook altijd, dat past ook het beste bij onze bleke huiden en het zorgt er ook voor dat je tanden er witter door lijken. We kunnen ook een keertje samen kijken. 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.