Mijn reizen in 2017

Posted on December 26 2017 by Katja in Reizen / 1 Comment

Als het gaat om buitenlandse reizen in 2017 heb ik er twee gemaakt en beiden waren geweldig! Elke reis op zijn eigen manier. Lees je mee over mijn reizen die ik in 2017 heb gemaakt?

In 2017 stapte ik voor de allereerste keer in een vliegtuig en de reis ging naar Praag. Samen met vriendin Rosa genoot ik enorm van mijn reis, eten en euhm… tja de drank. Ik ben eigenlijk helemaal gee drinker. Ik ben namelijk negen van de tien keer de BOB van mijn vrienden, maar in Praag deden we alles te voet of met de tram, waardoor ik kon drinken. Daarnaast is Praag een goedkope stad waardoor ik ook verschillende biersoorten en cocktails heb kunnen proeven.

Genoeg over drank. Ik heb samen met Rosa een onwijs leuke tijd gehad in Praag. Dit was tevens ook mijn eerste vakantie in jaren die ik niet solo maakte. Ik moet zeggen dat dat ook wel een keer fijn was. Even geen rekening houden met wanneer je naar het toilet wilt, want er is iemand bij je die op je spullen kan passen. Daarnaast was het ook fijn om niet in mijn eentje over al op te moeten letten. Ook ben ik mijn vriendin Rosa enorm dankbaar dat ze met mij mijn eerste vliegreis wilde maken.

Wauw, dit was toch wel mijn beste reis van het jaar! Ierland, wat ben je prachtig! Van al mijn binnen- en buitenlandse reizen heb jij mij versteld doen staan. Daarnaast kwam deze soloreis precies op het moment dat ik het echt even nodig had. Ik zat namelijk best in een dip voordat ik naar het Smaragd groene land vertrok, mijn hoofd was overvol en dankzij het rustige landschap en de relaxte sfeer kon ik alle gebeurtenissen verwerken. En dat terwijl ik met een latte in een grote lederen fauteuil zat in een koffiezaak aan één van de drukste straten van de stad Dublin. In mijn dagboek pende ik hele verhalen en het was fantastisch om even volledig de tijd voor mezelf te hebben. Ik heb zo veel energie gehaald uit die reis en nu nog steeds. Elke keer wanneer ik terugdenk aan mijn reis naar Ierland verschijnt er een grote glimlach op mijn gezicht.

In 2017 had ik graag meer willen reizen, maar door stage en andere verplichtingen kwam ik daar helaas niet aan toe. Voornamelijk stage gooide roet in het eten. Toen ik nog niets wist over een stage was ik bezig met het plannen van een reis naar Gdansk in Polen voor eind van de zomer en voor in het najaar was het de planning om naar Italië te gaan. Helaas, daar was stage en kon ik niet gaan. Niet dat ik echt zin had om de afgelopen maanden ook maar op reis te gaan. Oké, ik had wel zin, maar niet in combinatie met stage. Ik heb de afgelopen maanden veel moeten reizen. Er ging geen week voorbij zonder dat ik minstens twee keer in de week mijn koffer inpakte. Ik leef al vier maanden uit mijn koffer en er zullen nog drie maanden volgen. Klagen dat doe ik absoluut niet, maar het is fijn om even niet mijn koffer in te hoeven pakken. Het dromen over nieuwe reizen zal echter niet stoppen. Stiekem droom ik al sinds mijn terugkomst over mijn volgende reis naar Ierland.

Ik ben van plan om meteen in het nieuwe jaar een reis te boeken nadat mijn stage voorbij is. Maar waar de reis naartoe gaat blijft ook voor mij nog even een verrassing.

Heb jij gereid in 2017? Zo ja, welke plekken heb jij mogen ontdekken op deze wereldbol?

Liefs,

Tags:


One response to “Mijn reizen in 2017

  1. Mooie plekken Katja! Het zou kunnen dat ik een van deze plekken ga bezoeken als ik in het buitenland ga studeren 🙂 Ik ging dit jaar een dagje naar Keulen en een paar dagen naar Riga, ook erg leuk voor een kort stedentripje!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.