This or That (solo travel editie)

Posted on December 10 2022 by Katja in Reizen / 0 Comments

Waar naartoe en hoe ik het liefste reis? Je leest het in deze blog!

Het duurt nog even voordat ik op mijn volgende avontuur ga. Zoals het nu lijkt zal ik vanaf voorjaar 2023 weer gaan reizen. Voor vakantie, maar ook voor werk. Ondertussen droom ik alvast over bestemmingen waar ik al ben geweest of nog naartoe wil gaan. Maar heb ik een voorkeur voor wanneer en hoe ik reis? 

City break of beach break
City 100%! Ik ben dol op de natuur, maar iets minder op het strand en dat heeft niets te maken met het strand zelf. Want ik vind het heerlijk om over het strand te wandelen en naar het water te kijken. Maar wegens een zonneallergie kan ik niet lang in de zon zitten. Dus ik ben super beperkt wanneer ik ga. Het kan eigenlijk alleen in de ochtend of avond.
Daarnaast speelt ook mee dat ik liever dingen onderneem op vakantie. Ik ga graag naar een museum, bezoek bezienswaardigheden en ontdek heerlijke eettentjes. 

Hotel of Airbnb
Het was altijd Airbnb en dat is het voor een deel nog steeds. Al moet ik zeggen dat hotels voor mij als een soloreiziger steeds minder duur beginnen te worden, aangezien Airbnb echt onbetaalbaar lijkt te worden door de markt die aan het verschuiven is. 
Maar de beste herinneringen heb ik absoluut in een Airbnb gemaakt. Ik heb fantastische mensen ontmoet en ben met een aantal mensen nog steeds in contact.

Heet of koud
Ja, oké ik heb eigenlijk niet alleen een zonneallergie… ik ben allergisch voor hitte in het algemeen (denk dan ook aan materialen die voor warmte zorgen zoals wol), dus ik ga voor koud. Ik vond afgelopen winter wonen in Berlijn echt heerlijk!

Koffer of backpack
Tegenwoordig is een koffer voor mij het meest voorkomende en ik vind het eigenlijk wel prettig omdat ik in mijn koffer kleding heb zitten en in een kleine tas mijn belangrijke spullen zoals laptop, etc. Het voelt prettig om met een koffer op deze manier het gewicht te verdelen. 

Short haul of long haul
Ik heb eigenlijk alleen nog maar relatief korte afstanden gereisd. Ik denk dat Hongarije het verste weg is in het oosten, Ierland in het westen en Italië in het zuiden.Het hoogste noordelijke punt is denk ik Duitsland. Ik zou wel verder weg willen. Zo staan de VS, Canada, Korea, Japan, Australië en Nieuw-Zeeland op mijn lijst.
Maar over het algemeen voel ik niet echt de behoefte om ver te reizen. Hier in Europa is zo ontzettend veel te zien en te ontdekken. Het enige land waar ik echt heel graag naartoe zou willen gaan van bovenstaande lijst is Korea, aangezien het me super leuk lijkt om het land te bezoeken waarvan ik de taal leer. 

Solo travel of reizen in een groep
Solo!!! Ik zal waarschijnlijk altijd wel een solo reiziger blijven. Wel merk ik de laatste jaren dat ik liever naar bestemmingen reis waar ik mensen ken of met een specifiek doel. 

Chilling of sightseeing
Haha, eigenlijk heb ik dit al een soort van beantwoord. Ik vind het trouwens wel echt belangrijk om uit te rusten. Dus ik plan afhankelijk van de lengte van de trip altijd dagen in waarop ik eigenlijk niet te veel doe, zoals een koffie of bubble tea halen of naar een boekhandel gaan. Om vervolgens daarna ergens te zitten schrijven in een park of gewoon niets doen en om me heen kijken. En op andere dagen ga ik naar musea, kastelen of andere plekken bezoeken om van alles te doen. 

Vliegtuig of trein
Trein, vandaar ook dat ik nog niet heel ver weg ben geweest. Ik heb geen vliegangst, maar ik vind reizen met de trein in het algemeen erg prettig. Niemand die let op het gewicht van je koffer en/of andere bagage, je kan je benen makkelijker strekken en je kan veel meer van een land zien omdat je alleen meer uit het raam hoeft te kijken. 

Wat zijn jouw antwoorden op deze “This or That”?

Liefs,

Tags: , , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.