Unboxing Le Sserafim Antifragile

Posted on November 3 2022 by Katja in KPOP / 0 Comments

Begin deze week kwam mijn bestelling, Le Sserafim Antifragile, van de webshop Kyeopta binnen. Kijk je mee met de unboxing?

In totaal heb ik vier favoriete groepen binnen de K-pop industrie: BlackPink, BTS, Stray Kids en… Le Sserafim. Maar waar ik bij de andere groepen pas later fan werd, was ik dat bij Le Sserafim al vanaf het begin. Afgelopen mei debuteerde deze meidengroep met twee Koreanen, twee Japaners (waarvan een van de meiden zelfs in Nederland heeft gestudeerd!) en een Koreaanse Amerikaan. In K-pop termen is dit een diverse groep en dat merk je ook terug in de muziek. Het intro nummer is in drie verschillende talen opgenomen: Koreaans, Japans en Engels. De andere nummers op het mini album genaamd Antifragile zijn gezongen in het Engels en Koreaans en bevat diverse stijlen die de verschillende kanten van de meiden laten zien. Mijn favoriete nummer op het moment is No Celestial en past perfect bij het concept van de groep, maar daarover later meer! Nu eerst de unboxing van het album die ik bij de onlangs geopende webshop Kyeopta heb besteld.

Antifragile heeft drie verschillende versies van het album met elk een totaal eigen stijl die wel allemaal passen bij het concept van de groep: vol.1 Midnight Onyx, vol.2 Iridescent Opal, vol.3 Frozen Aquamarine. 
Voor het eerste album van de groep ging ik voor vol.1 omdat het een stoer concept heeft en dat is voor het tweede mini album ook het geval. Toen ik de foto’s van het concept online voorbij zag komen, wist ik meteen dat ik graag vol.1 Midnight Onyx wilde. 

Het album, fotoboek en andere goodies zitten verpakt in een luxe verpakking die gelijk zijn aan hoe het eerste album eruitziet, maar dan nog net weer mooier dan het voorgaande album. Wat ik heel tof vind aan wat ze met de albums hebben gedaan is dat het fotoboek een magazine gevoel geeft. Het past enorm bij de groep, zowel bij het concept als bij de meiden. De CD zit niet in het fotoboek, maar dat vind ik bijdragen aan de luxe uitstraling.

Let’s talk about goodies! Als eerste zitten er stickers in die perfect zijn om mijn Le Sserafim pc binder mee te decoreren.

Uiteraard de CD in een envelop, een pc en ik trok mijn bias Yunjin (dus Katja is een blij ei) en iets waar ik heel blij mee ben: Crimson Heart, een boekje met de proloog van het Le Sserafim concept. Dit boekje zou alleen in de eerste druk zitten en aangezien ik dit keer geen pre-order had geplaatst was het voor mij hopen dat het er wel in zat. Maar ik vermoed dat de webshop wel een pre-order had geplaatst en het pas in de webshop wilde verkopen toen ze wisten welke versies er waren. Wat voor mij prettig was, want ik wilde graag kiezen welke versie ik wilde, en in het geval bij een pre-order had het niet gekund. 

Terug naar Crimson Heart die in het Koreaans is, dus misschien wordt dit dan mijn eerste Koreaanse boek die ik ga lezen dit jaar? Dit boekje vertelt als het goed is het verhaal wat vooraf ging aan het ontstaan van Le Sserafim, niet zozeer de band maar het verhaallijn die de meidengroep onder andere in hun muziek uitbeelden. Gaat dit een beetje te ver voor je? Ik begrijp het volledig! Dit is een van de vele dingen die meestal anders is bij K-popgroepen in verhouding tot andere muziekgroepen. Veel K-popgroepen hebben nog een achterliggende verhaallijn die voor de die-hard fans leuk zijn om te lezen/leren kennen. Groepen zoals BTS en Stray Kids werken ook met een verhaallijn.
Maar geen zorgen, je hoeft het verhaallijn niet te kennen om te genieten van hun muziek! 

Le Sserafim is een anagram voor “I’m Fearless”, maar het vertaald ook letterlijk naar ‘the seraphim of ‘the burning angels’. De bijbels-nauwkeurige engelen zeggen: be not afraid. En dat is de reden waarom de fandom naam van Le Sserafim Fearnot is.
Crimson Heart vertelt het verhaal hier dus achter. Eerst in de proloog en dan gaat het verhaal verder op Webtoons. 

Nu we toch in de feiten zitten… Zal ik dan ook maar de reden achter de uitstraling van het album vertellen? Het heet Antifragile, maar je ziet verschillende gouden “scheuren” op de verschillende producten die bij het album kwamen. Dat is Kintsugi (gouden verbinding), ook wel Kintsukuroi (gouden reparatie) genoemd, is de Japanse kunst van het repareren van gebroken keramiek met goud- of zilverkleurige lak. In de Japanse schoonheidsleer dragen de sporen van breuk en herstel bij aan de schoonheid van een voorwerp. Met andere woorden: dit is allemaal onderdeel van het verhaal achter Le Sserafim. Nogmaals, die hoef je echt niet te kennen, luister naar hun muziek en als je van popmuziek houdt is de kans groot dat je Le Sserafim leuk gaat vinden (als je dat tenminste niet al doet).

Er zaten nog twee dingen bij mijn album en dat was een poster (die was random en ik had die van vol.2, niet afgebeeld ivm dat het niet op de foto paste) en een postcard die toevallig dezelfde versie is als mijn album. 

De blog is inmiddels al lang genoeg met alle feiten en unboxing, maar ik wilde nog even zeggen dat ik dit fantastisch mini album vind. Het bevat zowel muziek om op te dansen als rustige nummers. Daarnaast zijn de meiden van Le Sserafim enorm goede dansers en doen ze ook toffe covers zoals Love Shot van EXO. 

Heb jij een favoriet nummer van Le Sserafim? 

Liefs,

Tags: , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.