Unplugged – Donna Freitas

Posted on September 3 2016 by Katja in Boeken / 0 Comments

Unplugged (The Wired, #1)

 

Titel: Unplugged

Auteur: Donna Freitas

Verschenen: juli 2016

Pagina’s: 399

Uitgever: Blossom Books

Waardering: 8/10

Ik wil Uitgeverij Blossom Books bedanken voor het sturen van een recensie-exemplaar.

Wil jij nooit dat het leven weer… 100% echt is?

Skye leeft in de Appwereld; een extravagante, online versie van de echte wereld. Ze werd meer dan tien jaar geleden door haar familie ingeplugd om zo in de virtuele wereld te kunnen leven. Ze hoopten voor haar op een betere toekomst maar Skye is een nobody. Een zestienjarige virtuele wees zonder geld voor dure downloads en exclusieve apps die van haar digitale personage iets bijzonders kunnen maken.

Al haar hoop is gevestigd op het moment dat ze eenmalig mag uitpluggen en haar familie in de echte wereld weer kan omhelzen. Maar dan worden de grenzen tussen de twee werelden gesloten en zit Skye gevangen. Ze zal haar moeder nooit meer zien, de zon niet op haar huid voelen, niet weten hoe het is om weer echt eten te proeven. Skye riskeert haar leven om terug te keren –maar komt er dan achter dat de realiteit veel duisterder is dan ze zich herinnerde.

Zodra ik begon met lezen zat ik meteen in het verhaal. Het idee van de Appwereld vond ik best bijzonder en helemaal geen onrealistisch idee als je erover nadenkt. Wie weet hoe de wereld er over een aantal jaren er uit ziet. Het boek zette mij echt aan het denken. Het verhaal beklemde mij, want ik kan de wereld niet zien zonder bomen, huizen en mensen die echt zijn.

Hierdoor kon ik mij goed inleven in de hoofdpersonage. Want waarom zou ik net als iedereen om heen een app downloaden om er mooier uit te zien? Terwijl het na een aantal uren voorbij is? Waarom zouden mensen dat willen? Ik vind het echt een eng idee dat wij in een tijd leven waarin onze online persoonlijkheden zo belangrijk zijn geworden.

Ik vind het zo tof hoe de auteur dit heeft weten neer te zetten! Het hele boek lang wist zij mij een beklemmend gevoel te bezorgen. Daarnaast vond ik het erg fijn hoe gedetailleerd ze de Appwereld uitlegde. Het boek zit vol lijntjes van verraad en intriges. Niets is wat het lijkt. En wauw, dat vond ik zo fijn! Een boek die niet voorspelbaar is en waardoor ik heel erg uit kijk naar het tweede boek.

Het boek liet mij nadenken en tijdens het lezen zat ik continu op het puntje van mijn stoel en werd ik keer op keer weer verrast. Unplugged bleef zelfs na dat ik het boek uit had een tijdje in mijn hoofd rond spoken.

Heb jij Unplugged al uit gelezen?

Liefs,

thatblondewomanhandtekening

Tags:


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.