Reizen: Berlijn, DU #1

Gepost op September 4 2016 door Katja in Reizen / 5 Comments

DSC00559

Op 23 augustus begon mijn reis naar Berlijn per trein. Inmiddels mijn derde vakantie als solo traveler. Ik vind het heerlijk om alleen te reizen, maar zoals ik al eerder zei; de reis maak ik alleen, maar op bestemming ben ik nooit alleen. Lees hier over mijn eerste twee dagen in Berlijn.

DSC00547

Dag 1

In Utrecht stapte ik in de ICE naar Duisburg. In Duisburg zou ik een uur moeten wachten op de ICE naar Berlijn, aangezien mijn trein in Duisberg zou aankomen wanneer de ICE naar Berlijn zou vertrekken. Maar die had een vertraging van 6 minuten waardoor ik de overstap redde en bijna een heel uur eerder in Berlijn aankwam.

Eenmaal in Berlijn zou het nog even duren voordat ik bij de Airbnb terecht kon, dus ik ging (ondanks dat ik een backpack op mijn rug had) de stad verkennen. Als eerste naar de Brandenburger Tor.

DSC00558

Het grappige wanneer ik alleen reis is dat wanneer ik een selfie maak bij een bekend gebouw of iets anders zoals dat, dan komen mensen automatisch op mij met de vraag of ik ze op de foto wil zetten. Meteen nadat ik bovenstaande selfie maakte kreeg ik een mobiel in handen gedrukt of ik een foto van het meisje met haar ouders wilde maken.

Ik begon trek te krijgen na de lange reis van die dag. ik pakte de S-bahn naar Alexander Platz om daar wat te eten en dan was ik meteen bij het station waar ik de U-bahn later die avond moest pakken om bij mijn Airbnb te komen.

Na wat eten en gezeten te hebben bij de fontein op het plein zette ik koers naar:

DSC00663

350 meter verderop stond ik al voor de deur bij mijn Airbnb.

DSC00659

Stiekem heb ik bovenstaande foto gemaakt op mijn laatste dag, dit was mijn erg fijne kamer in mijn Airbnb. Het meest leuke aan mijn hele verblijf was dat ik het enorm goed kon vinden met mijn hosts. Uren hebben we gekletst over reizen en Berlijn. Zelf kwam mijn hosts uit Bermuda en Portugal, maar beiden werden verliefd op de stad Berlijn en niet veel later hadden ze elkaar ontmoet.

Dag 2

In de ochtend stapte ik uit Weinmasterstraße om langs de prachtige gebouwen te lopen naar Alexander Platz te lopen en daar ging ik iets onwijs tofs doen. Iets wat ik al een tijdje wilde doen.

DSC00563

Naar de film in Duitsland en niet zomaar een film. Smaragdgroen naar het boek van Kerstin Gier uitgegeven door Blossom Books in Nederland. De eerste twee films zijn al even uit en ik had het geluk dat de laatste film in de serie nog draaide toen ik naar Berlijn ging. Oké, ik heb er ook een beetje rekening mee gehouden.

DSC00573

Na de film liep ik in een lange kronkelweg naar de Brandenburger Tor. Eerste stop: Berliner Dom. Ik liep langs het water voor verkoeling er naar toe.

DSC_0099

DSC_0104

In het park genoot ik van de zon en vond ik het heerlijk om in het rond te kijken. Via de museumsingel en Unter Den Linden liep ik verder.

DSC00584

In Tiergarten rustte ik even uit (het was zo’n 30 graden) en dronk een heerlijke limonade en ging naar Bundestag.

Voor ik het wist begon de avond en voor mijn avondeten ging ik naar Hackescher Markt. Daar zit het vol met eettentjes, waar je je onmogelijk alleen kan voelen in de gezellige binnentuinen van restaurants.

DSC00586

Die avond dook ik vroeg mijn bed in en kon ik niet wachtten op mijn andere vakantiedagen in Berlijn.

Liefs,

thatblondewomanhandtekening

Tags:


5 responses to “Reizen: Berlijn, DU #1

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.