Wees je eigen zon

Posted on September 18 2016 by Katja in persoonlijk, Schrijfsels / 4 Comments

dsc00650

Huppelend door het leven, dat gaat niemand. Maar… jij bent wel degene die zelf bepaalt waar je je op richt. Waar laat jij je zonnestralen op schijnen?

Zoals ik al een tijdje terug heb gezegd ging het eerste halfjaar van 2016 niet echt lekker. Ik voelde mij niet erg fit en er zaten iets te veel dingen in de weg waardoor ik geen rust kon vinden. In de weekenden zat ik dan ook liever in mijn kamer. Alleen. En met Netflix aan. Het leek alsof er maar niets uit mijn handen wilde komen. Ik had erg veel moeite met dat alles heel anders ging dan de laatste zes maanden van 2015.

In 2015 leefde ik namelijk van hoogtepunt naar hoogtepunt en alles wat daar buiten viel gaf ik niet tot nauwelijks aandacht. In 2016 wilde ik daarom rust vinden, maar toen voelde ik mij niet zo heel goed meer. Ik dacht dat het kwam doordat ik niet meer zulke leuke hoogtepunten in mijn leven had. Maar wat bleek? Ik richtte mij niet meer op wat ik belangrijk vind. Ik was blijven hangen in de wolken van 2015 waardoor ik 2016 niet realistisch bekeek.

Tijdens mijn vakantie in Berlijn en de lifestyle in deze prachtige stad werd ik ervan bewust dat ik mijn eigen zon ben. En ik bepaal zelf waar ik mijn zonnestralen op laat schijnen. Al die hoogtepunten zijn fijn, maar ikย zou er nooit bewust van zijn als er niet de kleine leuke dingen zijn die er in mijn leven gebeuren. Met andere woorden: ik wilde weer terug naar de basis. Blij zijn om het kleine waardoor ik de grote dingen meer waardeer.

Echter, betekent dit niet dat ik zeg dat ik alles anders doe sinds Berlijn. Het ligt namelijk aan de keuze die ik moet maken. Bij het รฉรฉn was de keuze misschien meteen om, maar bij andere dingen moet ik stapjeย voor stapje zetten om er te komen. Is dat erg? Zelf vind ik van niet. Een heel proces meemaken vind ik haalbaarder dan de knop helemaal omzetten. Wanneer je de knop helemaal om zet heb ik namelijk het idee dat je sneller terug valt in oude gewoontes.

De ene keer ren ik, de andere keer kruip ik en soms… dan huppel ik. Zolang ik mijn eigen zon ben en mij focus op wat ik belangrijk vind, realistisch in het leven sta en drukke periodes afwissel met relax weekenden vol met Netflix en boeken.

P.s. Shout out naar een speciaal iemand die heeft gekozen voor haar zelf en haar droom achterna gaat. Je weet zelf wel wie je bent. ๐Ÿ˜‰

Liefs,

thatblondewomanhandtekening

Tags:


4 responses to “Wees je eigen zon

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.