Reizen: Berlijn, DU #2

Gepost op 20 september 2016 door Katja in Reizen / 3 Comments

dsc00599

Aangezien ik alleen reis, dan vind ik het fijn om een planning te maken met wat ik allemaal wil gaan zien van de stad. Maar er zijn genoeg momenten dat ik afwijk van mijn schema. Zo deed ik dat ook op dag 3 tijdens mijn reis en dat pakte indrukwekkend uit.

Dag 3

Ik was van plan om naar het Holocaustmonument te gaan en vervolgens winkelen in een wijk daar dichtbij. Totdat ik spontaan bedacht om uit te stappen bij Bernauer Straße.

dsc00591

Ik sloot aan bij een groep oudere mensen en dat was zeker geen verkeerde beslissing. Ze vertelden mij hele verhalen over de geschiedenis van de muur. Ik vond het heerlijk om naar ze te luisteren.

dsc00594

De kunstwerken die ik tegen kwam terwijl ik langs de muur liep zorgden ervoor dat ik mijn adem inhield. Het is gek om tegelijkertijd een knoop in je maag te voelen terwijl er niet veel verder een speelplaats is waar kinderen die lachen te horen zijn.

dsc00602

Even terug naar de groep mensen metwie ik samenliep. Op mijn beurt kon ik ze hele verhalen vertellen over de vluchttunnels die in de tijd van de muur gegraven waren. Ik had namelijk net voordat ik naar Berlijn ging een documentaire erover gezien waarin ze gedetailleerd de verhalen en de maak van de tunnels hadden uitgelegd.

Na twee uren gelopen te hebben langs de muur nam ik afscheid van de groep en ging ik mijn eigen weg naar station Nordbahnhof. Zodra ik het station inliep kreeg ik een naar gevoel. Ik voelde dat er iets helemaal mis was. Als ik niet veel later borden had gezien dat het station jarenlang een spookstation was geweest, dan was ik heel snel uit het station gerent. Een spookstation verklaarde namelijk heel erg de grimmige sfeer die er nog steeds hing. Daarnaast merkte ik pas toen ik in het station was hoeveel indruk mijn wandeling langs de muur op mij had gemaakt.

dsc00617Ik vervolgde mijn weg naar Potzdammer Platz, waar ik voor het eerst echt hoge gebouwen in Berlijn spotte. Na een bezoekje aan het holocaustmonument at ik rustig mijn lunch in Tiergarten om bij te komen van de indrukwekkende ochtend. De middag hield ik luchtig en bezocht ik verschillende winkelcentrums in heel Berlijn.

dsc00619

Mijn favoriete smoothie! Tropical Sprinter.

dsc00625

In de avond at ik een Kipburger en patat met overheerlijke kruiden. Leuk feitje: de mayonaise in Duitsland is veel romiger dan in Nederland. Echt heerlijk! Oké, ik ben dol op eten, dat is in ieder geval duidelijk.

In de avond dook ik vroeg mijn bed in. Wow, wat was ik moe!

Dag 4

Vandaag stond in het teken van chillen!

dsc_0115Ik ging naar Viktoriapark in Kreuzberg waar ik de hele ochtend heb rondgewandeld en heuvels heb beklommen. Als ik ooit in Berlijn ga wonen dan weet ik zeker dat ik in de wijk Kreuzberg zou willen wonen. Wat kon ik mij heerlijk ontspannen hier!

dsc_0123

Tijd voor een selfie.

dsc_0131

Fijn uitzicht, maar ik wilde nog hoger klimmen.

DSC_0136

Elke keer wanneer ik deze foto zie voel ik mij weer on top of the world. Hoogtes is op zijn zachtst gezegd niet mijn ding. De top bereiken was voor mij dan ook letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt tijdens mijn trip.

dsc_0155

Nog meer wandelen door de tuinen van Schloss Charlottenburg. Helaas stond een groot gedeelte van het gebouw in de steigers. Pas vanaf 2020 zal het weer geopend zijn.

Die avond ontdekte ik dat ik blaren had en spierpijn in elk spiertje in mijn lichaam. Maar het was het helemaal waard! Euhm, wat nou chillen op dag 4?

Liefs,

thatblondewomanhandtekening

Tags:


3 responses to “Reizen: Berlijn, DU #2

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.