Fotoverslag: YALBal, YALWeekender en Meet & Greet met…

Gepost op September 22 2016 door Katja in Boeken, evenement / 1 Comment

dsc00682

Vrijdag 16 september vertrok ik vroeg in de ochtend voor mijn interview met Laure Eve. Een hele dag was ik in Amsterdam met in de avond YALBal, zaterdag YalWeekender en in de middag een meet & greet met Cis Meijer. Een gezellige boel dus. Kijk je mee?

Mijn interview met Laure Eve kan je binnenkort lezen. Na mijn interview – vroeg in de ochtend – liep ik Amsterdam in en kocht een cadeautje voor een vriendin. Begin van de middag had ik afgesproken met andere blogvrienden, want zij hadden in de middag hun interview met Laure Eve. Met z’n allen gingen we naar het hotel toe waar de interviews werden gehouden. Terwijl de rest de hemd van het lijf vroegen van de auteur, was ik mij aan het omkleden voor YALBal.

dsc00684

Met lieve Silke

Na een overheerlijke pizza en toetje liepen we richting Tolhuistuin voor YALBal! Het was fijn om vele bekenden weer gezien en gesproken te hebben.

dsc00685

Er draaide helaas niet echt dansbare muziek, dus…. maakten Silke en ik er zelf een feestje van!

dsc00690

De avond begon met de overhandiging van 3PAK, het eerste YA-boekengeschenk. Mirjam Mous las een stukje voor en Helen Vreeswijk hield de microfoon voor haar vast.

dsc00692

Tijd voor een Q&A met Laure Eve en Kass Morgan. Zij vertelden over het schrijfproces en hoe ze op het idee kwamen voor hun boeken.

dsc00696Opeens stonden er 4 meiden op het podium te zingen. Dit lied is gebaseerd op Vals één van de boeken van Mel Wallis de Vries. Het was erg leuk om te zien hoe enthousiast Mel was over het lied en niet kan wachten totdat haar boek Vals als theaterstuk zal verschijnen. Zelf ben ik ook erg enthousiast en ik weet zeker dat ik zodra het stuk op toneel verschijnt een keer ga kijken.

dsc00707De Dioraphte Prijs werd ook op deze avond uitgereikt. Met als grote winnaar Waar het licht is, die zowel de publieksprijs als categorie vertaald won.

Met een hele groep bloggers gingen we bij Melisa van Booknuts slapen en daarom gingen we optijd naar haar huis toe, want ook zaterdag zou een lange dag worden.

dsc00711

Zaterdagochtend tijd voor YALWeekender! Het was erg jammer dat de opkomst mager was en dat het programma niet bepaald vlekkeloos verliep. Maar het was fijn om te zien dat de mensen die er waren wel echt hele grote boekenfans zijn.

Met de groep bleven we niet heel lang, aangezien we in de middag nog ergens anders moesten wezen. Na een late lunch bij de Bagel & Beans gingen wij naar voor mij naar het laatste event van weekend één van Literatour, de Meet & Greet met Cis Meijer.

dsc00713Haar nieuwe boek Moordpel is afgelopen 20 september uitgekomen. En wow, ik kan niet wachten totdat deze hectische tijd van school en literatour voorbij is, want dan ga ik meteen beginnen in dit boek. Cis zelf vertelde er zo enthousiast over en door Esmee werd ik alleen nog maar enthousiaster. O, eigenlijk ben ik al begonnen met lezen in het boek. Dat kan je hier zien.

dsc00712

Speciaal voor de Meet & Greet hadden ze deze chocolade lolly’s gemaakt. Hoe leuk?!

Het was een gezellig weekendje met vrienden, events en super leuke en enthousiaste auteurs. Echt voor herhaling vatbaar! Euhm… wacht even… Morgen begint weekend twee van Literatour en er staan een heleboel leuke dingen op de planning.

Wat ga jij komend weekend doen met Literatour? 

Liefs,

thatblondewomanhandtekening

Tags:


One response to “Fotoverslag: YALBal, YALWeekender en Meet & Greet met…

  1. Leuk verslag! Ik twijfelde of ik naar YALBal zou gaan, maar ben uiteindelijk wel blij dat ik niet ben gegaan. Had het super gevonden om jullie allemaal te zien en te spreken, maar ik denk dat ik het het op dit moment met mijn stressige periode niet echt de moeite waard had gevonden xD
    En komend weekend? Helaas scriptie schrijven en werken 🙁

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.