Wie ben ik zonder internet?

Posted on March 13 2016 by Katja in persoonlijk, Schrijfsels / 6 Comments

wiebenikzonderinternet

Wat als het internet opeens wegvalt? En dan vervolgens nooit meer terug komt? Mijn hele leven is gebouwd rondom het internet. Mijn vrienden, blog, stage, werk, met andere woorden mijn hele leven. Wie zou ik zijn zonder internet? Lees snel verder om daar achter te komen.

Onlangs ging ik op mijn school helpen achter de schermen bij een symposium. Filosofen van nu kwamen aan het woord en één van de filosofen stelde het publiek een vraag waarover ze moesten nadenken. De vraag was: ‘Wie ben jij zonder internet?’. Ik begon hierover zelf na te denken. Het hield mij zo een heel weekend bezig.

Ik heb werkelijk geen idee wie ik ben zonder internet. Mijn hele leven is gebouwd en verwerven met internet. Zonder internet had ik zoveel dingen niet geweten. Dankzij het internet ben ik mijn grootste angsten overkomen. Ten eerste had ik zonder internet nooit deelgenomen aan Kunstbende (een wedstrijd voor jong en creatief talent). Ik deed mee aan de categorie Taal. Ik won de wedstrijd niet alleen, maar mijn grootste angst om voor een groot publiek te staan overwon ik ook op deze manier. Als ik niet deel had genomen aan deze wedstrijd, dan was ik nooit gescout geweest voor een theatergroep.

Zonder internet had ik niet geweten dat er andere boekenwurmen in Nederland zijn. Ik had deze fijne mensen niet om mij heen en het internet heeft mij kennis laten maken met zoveel van deze mensen, lezers, bloggers, uitgeverijen. Met andere woorden deze blog had nooit bestaan…

Wie zou ik zijn zonder internet? Eerlijk? Ik denk dat ik heel erg verlegen zou zijn net zoals toen ik op de basisschool zat. Waarschijnlijk had ik nooit een weet gehad wat voor wereld er naast Ter Apel had bestaan. Ik zou op dit moment PABO studeren om vervolgens les te gaan geven in het dorp waar ik ben opgegroeid.

Zonder internet zou ik dit meisje van vandaag de dag niet zijn. Ik zou nooit verder hebben gekeken dan mijn neus lang is. Ik zou nooit gedurfd te hebben om te reizen. Ik zou blijven waar ik was en het ergste van allemaal… Ik had geen weet van de rest van de wereld, geen andere kennis, waardoor ik blij zou zijn geweest als juf.

Persoonlijk denk ik niet dat ik dan echt gelukkig zou zijn. Natuurlijk ik werk me nu suf, maar toch kom ik stapje voor stapje dichterbij mijn dromen. Dat is het… Het internet heeft ervoor gezorgd dat ik mijn dromen werkelijk kan laten maken. Geen gemaar, maar gewoon doen! Ik heb vrienden voor het leven gemaakt, deze blog en ik als de persoon die ik nu ben had niet bestaan zonder het internet.

Wie zou jij zijn zonder internet?

Liefs,

header31-860x280

Tags:


6 responses to “Wie ben ik zonder internet?

  1. Ik denk dat ik heel ongelukkig was geweest, zonder internet. Dankzij het internet heb ik echt mijn passies leren kennen.

  2. Als het internet er niet was geweest, zouden we het ook niet missen denk ik. Waarschijnlijk zouden we wel allemaal hetzelfde zijn, maar op een andere manier.

  3. Ik denk dat ik, zonder internet, heel veel mooie dingen uit mijn leven zou missen. Dat zou ik jammer vinden. Aan de andere kant: geen internet, is geen social media, is meer tijd om te lezen xD

  4. Goh… Zonder internet zou ik een heel goede vriendin nooit hebben ontmoet, ik zou geen contact meer hebben met ex-klasgenoten, moeilijker kunnen afspreken met vriendinnen, geen ellenlange mails kunnen verzenden, niet meer over boeken kunnen bloggen én geen mede-boekenfans leren kennen. Stel je voor … ik zou gewoon een beetje gek worden denk ik want dan zou ik het niet meer non-stop over mijn geliefde boeken kunnen hebben. Mijn buurvrouw is eigenlijk de enige die ik niet online heb ontmoet én met wie ik toch over boeken kan praten zonder dat ze met haar ogen begint te draaien.

  5. Ik zou vooral Koos Werkeloos zijn nu :p. Wellicht was ik dan ook een andere opleiding gaan volgen, en had ik nu in plaats van dit te typen vooral in de papieren documenten gezeten (hetzij in een boek, hetzij in een hele berg werkdocumenten…). Denk zeker dat het er zonder internet allemaal anders uit zou zien, maar niet per se dat we ongelukkiger zijn (geluk heb je immers ook zelf een beetje in de hand)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.