Celebrate Books lanceert allereerste Nederlandstalige Young Adult-boekbox

Posted on March 16 2016 by Katja in Boeken / 4 Comments

Aaaah! Wie kan er niet wachten om de allereerste Nederlandstalige boekbox te openen? En dan is het thema ook nog eens Fandom! Er zijn geen genoeg uitroeptekens om te kunnen uitdrukken hoe blij ik ben!

Eind april verschijnt de eerste Nederlandstalige boekbox. Deze bestaat uit een recent verschenen Nederlandstalige Young Adult-titel plus drie tot vijf cadeautjes, bijvoorbeeld een boekenlegger, T-shirt, sieraad, ansichtkaart, poster, notitieblokje of een magneet.  De box wordt samengesteld door Celebrate Books.

Boekboxen zijn in Amerika en Canada een grote hype, evenals in diverse Europese landen. Het afgelopen jaar groeide ook bij steeds meer Nederlandse en Vlaamse YA-lezers de behoefte aan een Nederlandstalige boekbox. Celebrate Books besloot op deze vraag in te springen.

Elke Celebrate Books Box heeft een thema. Het thema van de allereerste boekbox is fandom. YA-liefhebbers kunnen de box vanaf vrijdag 4 maart bestellen via www.celebratebooks.nl. Een box kost € 29,95 inclusief verzendkosten. De tweede boekbox staat gepland voor september en de derde zal  in de feestmaand verkrijgbaar zijn.

De eerste reacties zijn heel positief. Jongeren zijn enthousiast dat er een Nederlandse variant komt.  Voor uitgevers is het een goede marketingtool. Talloze jongeren laten in een vlog of op hun blog zien wat er in een box zit, de zogenaamde unboxing vlogs en blogs.

 

‘Eindelijk is er een Nederlandse boekenbox verkrijgbaar, hoe awesome is dat?!’  Esmee Cano – www.leesmee.nu

Ik kijk er ontzettend naar uit om te ontdekken welk boek en welke goodies we zullen ontvangen. Het is ook fantastisch dat het niet uitgever gebonden is, maar écht een verrassing zal zijn.’ Emmy van Ruijven – www.zonenmaan.net

Ik kan niet wachten totdat eind april de eerste boekbox op de mat zal vallen!

Heb jij al een Celebrate Books boekbox besteld?

Liefs,

header31-860x280

Tags:


4 responses to “Celebrate Books lanceert allereerste Nederlandstalige Young Adult-boekbox

  1. Vandaag besteld, ben erg benieuwd! Beetje bang dat het en boek is dat ik niks vind, maar ach… in ieder geval een keer proberen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.