World of Wanderlust Tag

Gepost op 11 mei 2017 door Katja in Boeken, Reizen / 0 Comments

De tag voor de reiziger. Of je nou solo reist, in een groep, met je partner, etc. Deze tag is geïnspireerd op het boek World of Wanderlust van Brooke Saward uitgegeven door Blossom Books. Vanwege dit super toffe boek besloten Anouk en ik dit boek de komende weken in de spotlight te zetten. Omdat we beiden een liefde delen voor reizen én boeken. Deze tag is dan ook door ons bedacht en ik hoop dat jij net zo veel geniet van deze tag als wij van het maken ervan.

1. Wat voor reistype ben jij? (Negatieve Nellie, Superenthousiast, Onvoorbereid en onbezorgd, Totale nomade, Supergeorganiseerd, Nagenieter, Geschiedenisfanaat, Budgetbeest, Hoogvliegers)

Hmmm, we beginnen meteen met een pittige vraag. Maar ik denk dat ik een combinatie ben van de Nagenieter en de Geschiedenisfanaat. Zoals de Nagenieter herinner ik mij vrijwel elk detail en ja geniet ik altijd zo lang als het kan na van mijn trip. Daarnaast houd ik een dagboek bij wanneer ik reis. Dus vandaar dat ik mij altijd zo veel kan herinneren. Net zoals de geschiedenisfanaat weet ik vaak ontzettend veel dingen te vertellen over een bepaalde plek. Ik ben nou eenmaal iemand die graag een documentaire mag kijken. En daarnaast lees ik mij graag in voordat ik op reis ga.

2. Wat is volgens jou een plek waar iedere reiziger geweest moet zijn?

Je eigen land. Oké, dit klinkt misschien een beetje gek. Maar zelf vind ik het best belangrijk dat je eerst ontdekt hoe je eigen land in elkaar zit, voordat je naar een ander land afreist. Ieder land heeft zo ontzettend veel te bieden en ik denk dat heel veel reizigers dat nog weleens vergeten.

3. Hoe ziet jouw ideale roadtrip eruit?

Naast dat ik het belangrijk vind dat de auto op en top klaar is voor de roadtrip? Een goede playlist met veel up beat liedjes, drinken, snacks en karren maar! Daarnaast is het fijn dat je kan afwisselen met wie rijdt . Zodat je om de beurt even rust kan nemen. O, en ik heb ook altijd nog een ouderwetse landkaart in de auto liggen. Want het zal niet de eerste keer zijn tijdens één van mijn roadtrips dat de navigatie uitvalt.

Maar als ik mijn ideale roadtrip in mijn hoofd mag fantaseren. Dan kies ik voor een luxe wagen waarvan het dak open kan en dat op de Pacific Coast Highway met zo’n spiegelde pilotenzonnebril op mijn neus. En natuurlijk het maken van de nodige stops om te kijken bij de andere leuke plekjes onderweg of om te zwemmen in de oceaan.

4. Welke wereldwijde bucketlist-ervaringen kan jij al afstrepen?

Onlangs ben ik terug gekomen van mijn trip naar Ierland en daar heb ik de Cliffs of Moher mogen aanschouwen. Wat was dat prachtig om te zien! Daarnaast heb ik in Engeland een echt Britse High Tea gedaan, in Venetië een gelato gegeten, in London gewinkeld op Ofxord street, in Berlijn bier gedronken in een Biergarten en gebackpackt. Maar van de lijst die in het boek zit, heb ik alleen ijs gegeten in Italië. Oeps! Nou ja, dan heb ik gelukkig nog genoeg te reizen. 😉

5. Op welke plek in de wereld heb jij het lekkerst gegeten?

Praag! Elke keer wanneer ik terug denk aan deze trip, dan zie ik weer al het lekker eten voor me. Natuurlijk ben ik nog nooit buiten Europa geweest, dus helaas kan ik nog niet een goed genoeg antwoord geven naar mijn idee. Maar wauw, wat heb ik lekker gegeten tijdens mijn trip naar Praag. En dat had ik van te voren niet verwacht. Ik hoorde namelijk niet al te beste verhalen over de Tsjechische keuken, maar nu ik er geweest ben zou ik heel graag mee willen ontdekken van het land. En dat allemaal vanwege het eten. 😉

6. In welk land zou jij graag willen wonen?

Naast Nederland heb ik op mijn 19de gewoond in Engeland. Ik heb genoten van mijn tijd daar, maar op mijn bucket list staat sowieso ook nog Australië en Amerika. Waarom? Dat is begonnen als een kinderdroom door de verhalen die ik heb gelezen en de films die ik heb gezien. In mijn tussenjaar toen ik in Engeland woonde heb ik het met mijn moeder erover gehad (eenmaal terug in Nederland) om opnieuw mijn koffers te pakken en dan naar Australië te vertrekken. Maar omdat er nog maar een 4 maanden van mijn tussenjaar over waren (en je heel veel moet regelen voordat ik daadwerkelijk naar Down Under kon vertrekken), ben ik niet gegaan. Ik had namelijk al besloten om na mijn tussenjaar weer naar school te gaan. Ik heb er toen nog over nagedacht om nog een tussenjaar te nemen. Maar ik was bang dat als ik na die 4 maanden niet naar school zou gaan, dat ik dan nooit meer naar school zou willen.

7. Wat draag je het liefst tijdens een vliegreis?

Een donkere spijkerbroek die fijn zit, een bloesje en een spijkerjas/bikerjack. Standaard draag ik mijn Dr. martens (wat er vaak voor zorgt dat ik die uit moet doen bij de douane). Niet veel anders dan in mijn dagelijks leven.

8. Wat zijn jouw beste reistips?

Go with the flow. Dit een tip voor je je reis boekt, tijdens het boeken en voor tijdens het reizen. Het kan zijn dat je ontzettend graag naar die ene reisbestemming wilt. In mijn geval was dat Hamburg, maar net voor ik alles wilde gaan boeken kwam ik erachter dat een retour Dublin mij net zo veel zou gaan kosten als een retour Hamburg. Ik twijfelde geen moment en besloot mijn plannen om te gooien om naar Dublin te gaan. Eenmaal op plaats van bestemming had ik niets vastgelegd. Ik betaalde mijn toegangskaartje wel als ik eenmaal op plek van bestemming was. Zo was ik flexibel en daar heb ik geen moment spijt van gehad.

Er komt nooit een goed moment om te reizen, want die momenten moet je zelf creëren.

Gewoon doen! Reizen zelf is één groot leerproces en dat betekent dus dat je valt en weer opstaat. Doe je eigen ding tijdens het reizen, maar ga ook een keer buiten je comfort zone.

9. Welk boek geeft jou het ultieme reisgevoel?

Door heel veel boeken wil ik gaan reizen. Maar het boek die mij het ultieme reisgevoel bezorgde… Dat was toch wel De afstand tussen jou en mij van Marina Gessner uitgegeven door Blossom Books. De hele tijd tijdens het lezen kreeg ik zin om een rugzak in te pakken, mijn technologie weg te gooien en te vertrekken. Dit boek heeft mij op heel veel vlakken weten te inspireren.

Hierbij tag ik Eline en Marieke. Veel plezier dames met het invullen van deze tag. O, en Anouk heeft deze tag ook gemaakt. Die kan je hier lezen.

Liefs,


 

 

 

Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking met Anouk van Reading Traveller en uitgeverij Blossom Books.

Tags: , , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.