YALFest: zie ik je daar?

Gepost op 21 maart 2019 door Katja in Boeken, evenement / 0 Comments

Wow, dit jaar is alweer de vierde editie van YALFest! Vanaf vandaag is het nog maar precies een maand tot het grote feest los zal gaan. Ik heb er al heel veel zin in. Jij ook?

Het eerste jaar was ik op YALFest aanwezig als stagiair bij Best of YA, het jaar erna als blogger en vorig jaar als bezoeker. Super leuk om het event steeds vanuit een andere perspectief te zien. Dit jaar ga ik weer als bezoeker. Samen met Jessica ga ik een weekend weg ervan maken. Heerlijk! Ik kijk er al naar uit. B&B is geboekt, bij een restaurant gereserveerd (de dagen voor het festival aan) en heb mijn outfits voor YALFest al helemaal uitgedacht.

Maar wat kan je van de editie van dit jaar verwachten? Ten eerste is het dit jaar voor het eerst in Hoevelaken. Een geheel nieuwe locatie en ik ben heel erg benieuwd. Van de ene kant ben ik wel erg gehecht geraakt aan Studio Aalsmeer waar het de afgelopen twee jaar was, toch kijk ik ook uit naar de nieuwe locatie.

Uitgeverijen Best of Ya en Blossom Books organiseren elk jaar het event. Daarnaast is het elk jaar weer spannend welke andere uitgeverij(en) er aan mee gaan doen. In ieder geval is Hebban van de partij, geen uitgeverij maar wel een groot platform voor boekenliefhebbers. Dit jaar doet als andere uitgeverij Imagine Books mee. Een nieuwe uitgeverij die binnenkort haar nieuwste boeken uitbrengt. Wellicht belangrijker… welke auteurs komen dit jaar naar het festival?

Programma
10.30 Inloop
11.00 – 12.00 Plenair programma
12.00 – 13.15 Lunch
13.30 – 14.45 Signeerronde 1 (75 min)
15.30 – 17.15 Signeerronde 2 (135 min)

Masterclasses
Dit jaar kunnen de volgende masterclasses gevolgd worden:
12.45 – 13.30 Masterclass Inger Strietman
14.30 – 15.15 Masterclass De Grote Vriendelijke Podcast
15.45 – 16.30 Masterclass Chinouk Thijssen
15.45 – 16.30 Masterclass Marieke Nijkmap
Deze tijden zijn onder voorbehoud.

Opgeven kan hier.

Belangrijk
Je kan per auteur maximaal één boek laten signeren (& een snelle selfie). Echter kan het zo zijn dat de rijen te lang zijn, waardoor je geen gesigneerd boek hebt, dus bedenk goed van te voren door wie je jouw boek wil laten signeren. Maar je krijgt sowieso net als vorig jaar een bookplate met handtekening van alle auteurs in je goodiebag!

Op de dag zelf zal er een boekhandel aanwezig zijn, verschillende boekproducten te koop van webshops en ook worden er op die dag kleine workshops gegeven. En dat is niet alles… De organisatie van YALFest weet de bezoekers elk jaar weer te verrassen met nieuwe leuke elementen. Er zijn nog kaarten te koop, dus hopelijk zie ik je dit jaar op het festival!

Liefs,

Bron afbeeldingen: YALFest
P.S. Ga voor meer informatie naar de site van YALFest.

Tags: ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.