Zomer in boeken ’21

Gepost op 18 mei 2021 door Katja in Boeken / 0 Comments

De zomer staat voor de deur! Oké, dat duurt nog even en we hebben ook nog niet een fatsoenlijke lente gehad. Maar ik kijk al wel uit naar de boeken die deze zomer gaan verschijnen.

Er komen weer ongelooflijk veel mooie boeken uit en in deze blog bespreek ik de boeken de ik heel graag zou willen lezen.

Best of YA
Ik begin met een boek die begin juni uitkomt en dat is De bedrogene van Kiera Cass, maar om eerlijk te zijn weet ik nog niet zeker of ik dit boek wil lezen. Het eerste deel vond ik echt slecht en ik begrijp absoluut niet hoe dezelfde schrijver ook De selectie-serie heeft geschreven. Van de andere kant heb ik hoop dat dit boek stukken beter is en ben ik te nieuwsgierig om het boek niet op te pakken.
Blackout komt later in juni uit en is geschreven door wel geteld zes auteurs! Dhonielle Clayton, Tiffany D. Jackson, Nic Stone, Angie Thomas, Ashley Woodfolk en Nicola Yoon. Van de helft van de auteurs heb ik hun eigen boeken gelezen en de andere helft staan nog op mijn lijst. De inhoud van het verhaal klinkt goed en ik ben benieuwd hoe het schrijfproces van dit boek in zijn werk is gegaan.
De gehele brochure van de uitgeverij is nog niet uit, maar de uitgever zelf heeft al wel bekendgemaakt dat ze Heartstopper gaat uitgeven deze zomer. Over deze serie heb ik onwijs veel goede verhalen gehoord en staat daarom ook hoog op mijn wensenlijst.

Blossom Books
Over een maand komt Het oordeel van de wolf uit, dat geeft mij genoeg tijd om De verminkte koning nog snel te lezen. Poeh, Leigh Bardugo heeft het behoorlijk druk op het moment met zowel de Netflix serie als met haar boeken. Maar wat heb ik genoten van de serie! Dat bevestigd nogmaals hoe dol ik ben op de Grishaverse.
Begin september komt het vervolg uit van De erfenis met nog geen Nederlandse titel heet het boek op het moment The Hawthorne Legacy. Auteur Jennifer Lynn Barnes heeft met het eerste deel in ieder geval een pageturner geschreven. Absoluut een heerlijk boek die eindigde met een enorme cliffhanger, waardoor ik liever vandaag nog het vervolg lees.

Zomer & Keuning
Van dezelfde auteur die Rood, Wit & Koningsblauw heeft geschreven, verschijnt halverwege juni haar nieuwe boek De laatste stop. Toegeven dat ik het eerst genoemde boek nog niet heb gelezen, staat haar nieuwste boek toch al op mijn wensenlijst.
Ook kijk ik uit naar Spoileralert van Olivia Dade. De inhoud van dit boek klinkt zo onwijs grappig en schattig tegelijkertijd!
De vervolgdelen in De Zussen van Jewel Island-serie verschijnen ook deze zomer. Met in juli Een gouden gloed over Ruby Falls en halverwege september verschijnt het vervolg De zoete verleiding van Emerald Cove allebei geschreven door Holly Martin.

Naar welk boek kijk jij het meeste uit dat het verschijnt?

Liefs,

Tags: , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.