10 fases waar je doorheen gaat tijdens een verhuizing

Gepost op January 12 2016 door Katja in Schrijfsels / 8 Comments

verhuizen

Verhuizen! Super leuk totdat je alles zelf moet doen, regelen en om hulp moet vragen, want alleen red je het niet. Maar het is ook super leuk om te doen! Al zijn er wel zo’n 10 fases waar ik doorheen moest tijdens de verhuizing…

1. Ga ik echt verhuizen?

Toen ik hoorde van meneer X dat ik de kamer kreeg beleefde ik die dagen erna in een soort roes. Ik kon alleen maar denken: Ga ik echt verhuizen?

2. Ik ga verhuizen!

Yes, ik ga verhuizen! Het moment dat je je nieuwe kamer aan het inrichten bent (in je hoofd natuurlijk!). Alles een plekje gaat geven, bedenken wat voor blogposten zoals deze die je eromheen kan schrijven en natuurlijk het idee dat ik nu nog dichterbij mijn vriendinnen woon.

3. Oh my… ik ga verhuizen.

Lijkt heel erg op fase 1 alleen zie je nu ook de negatieve dingen in. Zoals niet elke dag meer mijn huisgenootjes zien, geen pizza party’s meer en geen random-dance-party’s meer… En hoe moet ik alles regelen, hoe komen al mijn spullen over, zijn de mensen leuk waarbij ik kom te wonen?

4. Let’s do this!

Geen negatieven gedachten meer, maar aanpakken! Spullen inpakken, het laatste regelwerk doen en afscheid nemen van mijn oude kamer.

5. Wat een spullen, wat een inpak werk!

Yup, ik dacht dat ik zo klaar was. Verkeerd ingeschat…

6. Yes bijna klaar!

Woehoe, het fijne moment dat je denkt dat je klaar bent! Met nadruk op DENKT!

7. Ow, toch niet…

Want er staan van mij ook nog spullen in de keuken, de koelkast en vergeet het diepvriesvakje niet!

8. Gelukkig heb ik mensen die mij helpen.

Bij deze fase hebben wij profijt van fase 4, want je hebt alles goed geregeld en nu kan je met een gerust hart alles overlaten aan de mensen die je helpen. Daarnaast heb ik voor mijn helpers briefjes achtergelaten met extra info voor het inpakken. En ook wordt het zeer gewaardeerd als je koekjes, koffie en thee klaar hebt staan.

9. WAAR EN HOE WIL IK ALLES HEBBEN STAAN?!

Je helpers hebben je goed geholpen van de ene kamer naar de andere, maar dan weet je niet hoe je alles wilt hebben staan… Van te voren heb je al helemaal uitgedacht hoe je de kamer wilt indelen, maar je had toen natuurlijk niet met een meetlint erbij gekeken of wel? Ik niet in ieder geval. Gelukkig paste bijna alles zoals ik van te voren had bedacht.

10. Yeah, alles verhuisd! Zoveel werk was dat niet, toch? …

Achteraf is het altijd makkelijk praten. Met name als je bedenkt hoeveel tijd de voorbereidingen hebben gekost terwijl we binnen nog geen 4 uur alles hadden verhuisd. Gelukkig zit het werk erop, alles is zelfs ingericht. Waarschijnlijk zullen er nog wel een paar dingetjes veranderen om het praktischer te maken.

Liefs,

header31-860x280

Tags:


8 responses to “10 fases waar je doorheen gaat tijdens een verhuizing

  1. Heel herkenbaar dit! Ik ben afgelopen september verhuisd en was echt verbaas hoeveel spullen ik allemaal in mijn kleine kamertje had weten te proppen.. ik bleef maar dozen vullen! Heel veel plezier met het inrichten van je nieuwe plekje πŸ˜€

  2. Heel herkenbaar! Vooral dat van dat je denkt dat je alles hebt, maar dat je daarna toch nog een keer kan rijden met een volle auto :’D

  3. Gefeliciteerd met de verhuizing!
    Het is heel herkenbaar. Toen wij overgingen verhuizen van ons huur huis naar onze koopwoning besloten we diezelfde dag nog over te verhuizen. Heel onverwachts. Paar sterke mannen erbij en over verhuizen maar.
    Stress stress stress

  4. Ik heb ondertussen enkele verhuizingen achter de rug. Van mijn ouders naar een huurhuis (10-tal boeken) toen we gingen samenwonen. Vervolgens naar ons gekochte huisje (hier was mijn boekencollectie al een pak gegroeid en kwamen dus veel boekendozen aan te pas) en toen nog een keertje toen we moesten verbouwen en tijdelijk in het huis van de buurman (schoonbroer) gingen wonen. Ondertussen had ik een mini-bibliotheek en ik vond het super zielig om al die boeken in dozen te moeten bewaren gedurende 5 maanden. Het uitpakken en alles kunnen inrichten wel telkens leuk.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.