Girl Online On Tour – Zoe Sugg

Gepost op 13 januari 2016 door Katja in Boeken / 2 Comments

Girl Online On Tour (Girl Online #2) – Zoe Sugg

 

Titel: Girl Online On Tour

Auteur: Zoe Sugg

Verschenen: november 2015

Pagina’s: 312

Uitgever: Van Goor

Waardering: 9/10

Penny heeft een geheim: onder de alias Girl Online blogt ze over schooldrama”s, jongens, haar rare, chaotische familie en de paniekaanvallen die ze sinds kort heeft. Wanneer alles alleen maar slechter lijkt te gaan, stuurt haar familie haar naar New York. Daar ontmoet ze de knappe en gitaar tokkelende Noah. Penny wordt verliefd en natuurlijk houdt ze elke ontwikkeling bij op haar blog. Maar Noah heeft ook een geheim, een geheim dat Penny”s dekmantel in gevaar brengt.En erger nog: ook haar belangrijkste vriendschap komt hierdoor op het spel te staan.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Ik ben verliefd op dit boek! Ik had van te voren niet verwacht dat dit boek zoveel lagen zou hebben. Het verhaal heeft een prachtig emotioneel aspect en ook meerdere duidelijke boodschappen. En tegelijk leest Girl Online On Tour heel luchtig. Binnen een dag had ik het boek uit!

Daarnaast voelde het verhaal voor mij behoorlijk herkenbaar. Niet zozeer de omstandigheden, maar eerder de manier van denken van Penny en de onzekerheden. Het voelde alsof Penny heel dichtbij mij stond. De klik tussen de hoofdpersonage en de lezer geef ik daarom ook een 10!

Ik vond het erg fijn om de groei te lezen van Penny van schoolmeisje tot een heuse ondernemer. Ik volg Zoe al een aantal jaren op YouTube en ik kan merken dat ze veel van haar eigen ervaringen in dit boek kwijt kon. Dit zorgde voor mijn gevoel ervoor dat het verhaal realistischer overkwam.

Of het verhaal voorspelbaar is? Ja en nee. Ja, de grote lijn vond ik erg voorspelbaar, maar voor de rest was het erg verrassend! Je merkt dat Zoe is gegroeid als schrijfster. Om eerlijk te zijn, dit zeg ik niet vaak over een tweede deel in de serie, vond ik Girl Online On Tour veel beter dan Girl Online

De groei als schrijfster is te zien aan de personages die veel beter uitgewerkt zijn, het verhaal zelf is sterker en er zitten duidelijkere lagen in het verhaal. Die lagen vond ik zo prachtig, het verhaal raakte mij ook echt. Toen ik het boek uit had wist ik niet of ik blij moest zijn dat ik weer een boek uit heb of verdrietig dat ik juist dit boek al uit heb.

Ik heb heel erg genoten van Girl Online On Tour die ik niet snel ga vergeten. Herkenbaar, luchtig en de uitgewerkte personages zorgden ervoor dat ik het boek niet kon wegleggen. Laat Zoe alsjeblieft nog een boek schrijven! Ik kan namelijk niet meer wachten!

Wat vind jij van de boeken van Zoe? 

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , , , , , , ,


2 responses to “Girl Online On Tour – Zoe Sugg

  1. Ziet er een leuk boek uit. Ik heb wel nog geen enkel boek van haar gelezen omdat ik het gevoel heb dat ze niet mooi zullen zijn. Maar ik denk dat ik me er toch eens zal op wagen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.