10 X Waarom ik niet kan wachten om naar Engeland te gaan

Posted on October 19 2018 by Katja in Reizen / 2 Comments

Yes, over precies een week ben ik al in Brighton! Ik kan het bijna niet geloven! Al heel lang had ik er weer zin in om naar Engeland te gaan. Het is inmiddels alweer 2 jaar geleden sinds ik er voor het laatst ben geweest en daarom heb ik een lijstje samengesteld met 10X waarom ik niet kan wachten om naar Engeland te gaan.

1. Treinreizen
Ik vind het heerlijk dat mijn vervoersmiddel op vakantie een trein is. Natuurlijk kan ik er van alles misgaan onderweg, maar ik vind het heerlijk om te zitten en te genieten van het uitzicht. Daarnaast vind ik het ook niet verkeerd dat ik nu meer gewicht mee mag nemen zonder bij te betalen. Niet dat ik van plan om veel mee te nemen tijdens mijn reis, maar eerder terug van Engeland naar Nederland.

2. Brighton
Een lijstje van Engelse steden die ik nog wil bezoeken houd ik al iets van 5 jaar bij en Brighton begon steeds hoger op mijn lijstje te komen naarmate ik meer steden van mijn lijstje kon afstrepen.

3.Β Leuke afspraak op vrijdag
Er zijn een paar redenen waarom ik precies op deze datums ga naar Engeland. EΓ©n daarvan is de super toffe afspraak die ik heb op vrijdag in Brighton. (Wanneer deze blogpost online is gegaan is dat nog maar een week!).

4. Chillen
Engeland weet me altijd na een drukke periode weer tot rust te brengen. Ik geniet altijd weer van de fijne plekken, musea en knusse plekken waar ik koffie kan drinken.

5. Nog meer met de trein!
Ik maak als het ware een rondreis door Engeland, dat heb ik nog niet eerder gedaan. Engelse treinen vind ik erg leuk en ik vind het nog leuker dat ik van Brighton naar Exeter reis via de Zuidkust van Engeland. Dat uitzicht zal vast prachtig zijn!

6. Exeter
Bijna 4 jaar geleden vertrok ik met een backpack naar Engeland om daar te wonen, werken en te studeren. Waar ik woonde? Dat was de stad Exeter en ja ik heb de stad best wel gemist de afgelopen jaren. Niet omdat het de mooiste stad van Engeland is ofzo, maar omdat ik dol ben op alle verborgen straatjes daar, het water van de zee zo dichtbij en de enorme heuvel waar de stad voor het grootste gedeelte op is gebouwd. Β 

7. Genieten van leuke plekjes
Het is vakantie en het maakt me eigenlijk niet heel veel uit wat ik doe, zolang ik maar geniet van alle leuke plekjes! In Exeter wil ik een paar dingen opnieuw bezoeken en voor in Brighton heb ik ook al een klein lijstje met dingen die mij leuk lijken om te gaan bezoeken.

8. Het eten
Heel veel rare blikken heb ik al ontvangen wanneer ik zeg dat ik het Engels eten mis, met name ik als vegetariΓ«r. Maar echt, er is veel meer dan wat de meeste mensen denken dat alleen dat typisch Engels eten is. Zo kan ik niet wachten om eindelijk weer eens een Yorkshire pudding te eten of scones.

9. Winkelen!
Een paar winkels in Engeland (gelukkig waren ze ook in Ierland en Schotland) wil ik elke keer weer bezoeken wanneer ik daar ben. Dan sla ik vervolgens producten voor ongeveer een half jaar tot een jaar in. Voor wie mij kent en me vaak ziet met een specifieke rode lippenstift kleur op mijn lippen… Yup, die kleur is niet te verkrijgen in Nederland. Die koop ik in helemaal in Engeland.

10. Mijn liefde voor de landen aan de andere kant van de Noordzee
Ik weet niet wat het is en ik heb er al heel veel over geschreven op deze blog. Met name over Engeland, maar ik werd ook verliefd op Ierland en Schotland! Het landschap is veel ruiger dan die van Nederland en er is daar ook veel meer groen. En de steden en dorpen, die architectuur vind ik zo mooi om te zien!

Liefs,

Tags:


2 responses to “10 X Waarom ik niet kan wachten om naar Engeland te gaan

  1. Ah, superleuk! Heel veel plezier alvast πŸ™‚ Ik weet niet of je al weleens van de app Polarsteps hebt gehoord, maar dat is superleuk om bij te houden als je gaat rondreizen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.