2022: een jaar zonder plannen

Gepost op 1 januari 2022 door Katja in persoonlijk, Schrijfsels / 1 Comment

Voor het eerst in mijn leven spendeerde ik oud en nieuw in het buitenland. Een droom die voor mij uitkwam! Dan komt nu de vraag: wat zijn mijn wensen voor 2022?

Terwijl ik in mijn droom appartement in Berlijn zit en een zeer leuke tijd in deze prachtige stad heb, kan ik niet anders dan zo nu en dan ook denken aan mijn toekomst. Waar wil ik heen? Wat is mijn volgende droom waar ik aan wil werken? 

De vragen strompelen over elkaar in in mijn hoofd. Maar een antwoord? Die heb ik nog niet gevonden. Er zijn nog genoeg dingen die ik wil doen. En tegelijkertijd ben ik ook tevreden met wat ik al wel heb gedaan, dat ik mezelf begin af te vragen of ik mezelf nog wel in in het diepe wil blijven gooien. In de afgelopen jaren heb ik al zo ontzettend veel uit mijn leven gehaald. Van soloreizen tot werken aan mijn carrière. Wat is mijn volgende plan of droom?

Dromen heb ik nog genoeg, maar doordat ik me zo content voel over mijn huidige leven, voel ik geen druk om de volgende droom uit te laten komen. Zou ik beter weten waar ik naartoe zou willen werken als ik wist waar ik zou willen settelen in de toekomst? Wellicht is het een romantische gedachten dat ik ergens wil settelen na mijn twintigere jaren tot het einde. Al wil ik mijn toekomstige keuze niet hierop baseren, maar toch spoken die gedachten in mijn hoofd. 

Tegelijkertijd heb ik nog wensen die helemaal niet passen bij settelen. Ik zou graag voor een aantal maanden in Italië, Ierland en Schotland willen wonen. En wellicht ook nog in Zuid-Korea aangezien ik koreaans aan het leren ben. Het reizen roept me niet meer zo hard zoals eerder. Liever verblijf ik nu voor langere tijd op een nieuwe plek zoals wat ik nu doe in Berlijn. Heerlijk genieten in mijn appartement in Charlottenburg voor een tijdje waardoor ik de buurt goed leer kennen en ook een aantal andere delen van de stad. 

Van tijd tot tijd vraag ik me af of de huidige staat van de wereld ertoe heeft aangezet dat ik me niet meer zoveel wil voortbewegen of dat het een samenkomst van factoren zijn. Het eerste is begrijpbaar voor iedereen, maar ik weet ook diep in mijn hart dat ik voor deze staat van de wereld moe was van het nomadenbestaan. Ja, het was super leuk, maar ook vermoeiend. Al zou ik voor geen goud die tijd willen veranderen toch merk ik wel dat ik de huidige tijden anders over bepaalde situaties denk. En door die samenkomst van gedachten in een wereld die zich naar plekken beweegt waarvan ik nooit had gehoopt dat het zou gebeuren, zoek ik in deze onrust toch mijn eigen plek. 

De rust en ruimte voor mezelf waar ik geheel mijn eigen ding kan doen. Al breekt het ook deels mijn hart, dat ik keuzes moet maken op basis van externe factoren. De realist in mij voelt zich er rustig onder. Ik kan niets aan de huidige situatie veranderen en waar ik ook straks uitkom ik weet dat het goedkomt. Het leven in het hier en nu is voor mij vele malen belangrijker geworden dan wat de toekomst brengt. 

Wat ik wel weet is dat tijdelijk wonen in Berlijn een van de beste dingen is die ik voor mezelf kon doen in 2021. Het heeft me heel veel gebracht. Van nieuwe vriendschappen tot eindelijk de tijd hebben om bezig te gaan met mijn hobby’s, het schrijven van nieuwe schrijfsels en het creëren van nieuwe inzichten.

En toen was het inmiddels alweer 2022. Een jaar waarin ik voor het eerst sinds lange tijd geen plannen heb. Dat is voor mij helemaal prima, want ik ben content met alles wat ik nu in mijn leven heb. Wat er nog bij komt zie ik als een bonus. Wel ben ik van plan om een aantal doelen voor mezelf te gaan zetten. Die doelen zullen niet heel groot zijn, maar eerder heel dicht bij mij staan en waarschijnlijk zullen ze meegroeien met de keuzes die ik moet maken in dit jaar. 

Waar mijn levensweg me dit jaar ook gaat brengen… ik hoop dat ik nog steeds zo content ben als op de dag dat ik deze blog schrijf. Waar ik ook zal zijn aan het einde van 2022 of dat in Berlijn is, op het platteland in Nederland of ergens anders in de wereld… ik hoop dat ik gelukkig en gezond ben. 

Een gelukkig en gezond nieuwjaar gewenst!

Liefs,

Tags: , ,


One response to “2022: een jaar zonder plannen

  1. RIA POTZE

    Geluk en gezondheid zijn de belangrijkste factoren waar je ook op de wereld bent. En hopelijk een nieuw jaar met leuke en gevarieerde kansen en mogelijkheden in je werk . Xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.