Beste maand van het jaar | Berlijnse avonturen

Gepost op December 27 2021 door Katja in persoonlijk, Reizen / 0 Comments

Wow, inmiddels ben ik al vier weken in Berlijn! Ik vierde mijn eerste Kerst in het buitenland en genoot van alles wat ik in december heb gedaan. 

maandag, 20 december
Volgens mij begint maandag mijn vaste werkdag te worden, want ik vind het heerlijk om aan het begin van de week al het een en andere gedaan te hebben. Ik ronde een laatste project voor een van mijn klanten af en werkte aan mijn blog. Al besloot ik om deze week maar één blog online te laten gaan. De reden? Ik wilde de rest van de week rustig aan doen en niet hoeven na te denken dat ik dingen op social media moest posten. 

Dinsdag, 21 december
Het leek me een goed idee om op deze dag al mijn boodschappen te gaan doen, zodat ik voor de feestdagen drukte aan zou zijn. Dat pakte goed uit, want het was super rustig, met name omdat ik vroeg in de ochtend ging. Voor de rest deed ik deze dag rustig aan, aangezien ik bij steeds meer van mijn opdrachtgevers officieel vakantie heb! En daar wilde ik van genieten door niet te veel te doen en gewoon te genieten van de rust. 

Woensdag, 22 december
Het was zo’n stralend mooie dag dat ik besloot een grote wandeling door Charlottenburg te maken. Ik ben zo dol op deze buurt! Ik bezocht verschillende plekken en eindigde bij een bubble tea shop, Ulteamate, waar ik nog niet eerder was geweest. Tot nu toe is dit mijn favoriete bubble tea plek, omdat ik het super prettig vind dat je zelf kan beslissen hoeveel suiker in je drankje gaat, maar ook kan je kiezen of je wel of niet ijs wilt.
Later die dag oefende ik nog flink mijn Duits en ik zie vooruitgang, maar mijn spraak blijft op sommige vlakken achter. Ik kan nu heel makkelijk zonder al te veel nadenken basis gesprekken voeren, maar verder dan dat komt het nog niet. Als ik mijn tijd neem, dan gaat het wel. Met mijn vriendengroep hier spreek ik op Whatsapp Duits en ik merk dat dat enorm helpt.  

Donderdag, 23 december
Vandaag zouden we eigenlijk met een deel van de vriendengroep samenkomen. Maar vriendin K moest invallen op haar werk en vriendin S had familieverplichtingen, waardoor vriendin J en ik overbleven. We besloten om samen wat te gaan doen en gingen naar Neo Tokyo, een manga, K-pop, etc. winkel. Zowel vriendin J als ik kochten beiden een K-pop album(s). De prijzen in deze winkel liggen super laag, waardoor ik er serieus over na aan het denken ben om terug naar de winkel te gaan om meer albums te kopen en ze te verzenden naar Nederland. We zullen het zien, want ik ben tegelijkertijd ook bang dat tijdens de verzending wat mis gaat.
Van Neo Tokyo liepen we naar Alexanderplatz en gingen we naar een boekhandel die BT21 producten verkocht, want vriendin J wilde nog een kerstcadeau kopen voor haar moeder die ook fan is van de K-pop groep BTS. Daarna bezochten we nog een kerstmarkt waar vriendin J een candy apple haalde voor haar vader. Dat brengt de teller op drie kerstmarkten voor mij in 2021!
Zowel vriendin J als ik waren blij dat we al in de ochtend hadden afgesproken om te winkelen, want toen we begin van de middag afscheid namen was het erg druk. Overal stonden lange rijen voor de winkels en wij waren super blij dat we beiden vroeg onze bed uitgekomen waren. Eenmaal terug in Charlottenburg kookte ik een soort van een late lunch/vroege diner. Door de lange wandeling die we maakten langs de winkels had ik veel trek gekregen en zin in warm eten. Ik besloot om vroeg de pyjama aan te trekken en de rest van de dag te chillen.

Vrijdag, 24 december
Kerstavond! De avond dat in Duitsland belangrijker is dan de rest van de kerstdagen. Bijna niets is nog open die dag en ik was super blij dat ik ver voor deze dag mijn boodschappen had gedaan want het regende hard en ik hoefde dus niet in een rij buiten de winkel te staan wachten. Eind van de middag vertrok mijn host naar haar dochter om daar kerst te vieren. Van mijn host kreeg ik een grote glazen pot vol met zelfgemaakte koekjes die vallen onder de Duitse kersttraditie. Super lief!
Zelf maakte ik in de avond een grote pan vegan chili, zodat ik meteen voor de komende dagen eten had. Later die avond was ik bezig met een van mijn schrijfprojecten onder genot van een grote mok thee en de heerlijke kerstkoekjes. 

Zaterdag, 25 december
Poeh, wat was het koud door de -10 graden, maar toch ging ik naar buiten want de zon straalde ook. Ik maakte een wandeling naar Schloss Charlottenburg, maar ik merkte al snel dat het veel te koud was om nog verder te lopen. In de middag warmde ik op terwijl ik naar een audioboek luisterde en bullet journalde.

Zondag, 26 december
Laatste dag van de week en ik wilde toch nog even productief zijn door Koreaans te gaan leren. In de middag zette ik mijn audioboek weer aan en bullet journalde ik de rest van de dag. 

Over afgelopen week had ik veel meer te vertellen dan ik van te voren had verwacht, maar toen ik met vriendin J erover sprak toen zei zij dat het ook gewoon een super leuke maand is. En ik ben het volledig met haar eens. December was vanuit alle maanden in 2021 mijn favoriet! Ik heb super leuke dingen gedaan, nieuwe vrienden gemaakt en ook echt mijn rust gepakt waardoor ik me opgeladen voel voor het nieuw jaar.
Komende week heb ik niet veel plannen. Er zijn twee lopende projecten, een opdracht voor mijn blog en een manuscript klus. Voor de rest hoop ik nog meer van Charlottenburg te mogen ontdekken en het vooral rustig aan te doen voor het nieuwe jaar begint.

Liefs,

Tags: , , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.