Kurfürstendamm & PalaisPopulaire | Berlijnse avonturen

Gepost op December 20 2021 door Katja in persoonlijk, Reizen / 0 Comments

Tijdens mijn derde week in Berlijn genoot ik voornamelijk wat Charlottenburg te bieden heeft en maakte ik nog een uitstapje naar Mitte!

maandag, 13 december
Ik begon de week rustig aan. Er stonden wat blog en andere werkzaamheden op de planning. Voor ik het wist was de dag voorbij gevlogen. 

Charlottenburg

Dinsdag, 14 december
In de ochtend was ik aan het werk, maar begin van de middag ging ik een grote wandeling door Charlottenburg maken. Ik bezocht een aantal boekhandels waarover ik een aparte blogpost ga maken. Voor de rest genoot ik voornamelijk van dit stukje Berlijn. Ik ben zo ontzettend blij dat ik ervoor heb gekozen om in Charlottenburg te wonen. Dit gedeelte van de stad voelt echt als mijn plekje. Ik ben dol op de winkels hier, de architectuur van de gebouwen en ook de soort rust die er heerst. Al woon ik nu in een wereldstad, dat is niet hoe het voelt. Het voelt knus, maar tegelijkertijd is er ook een stadse afstand. Die balans vind ik heerlijk en ik geniet enorm van al deze plekjes. 

Kurfürstendamm

Woensdag, 15 december
Overdag waren zowel mijn host als ik beiden aan het werk op het thuiskantoor. We besloten om samen in de avond na het eten een wandeling te gaan maken over Kurfürstendamm waar nu allemaal lichtjes branden. De straat is super lang en wij wandelden slechts een klein gedeelte, maar alsnog waren we in totaal zo’n twee uur van huis. 

Donderdag, 16 december
Na een aantal uurtjes werken, ging ik later op de dag alvast mijn vrijdag plannen. Samen met vriendin J zou ik de dag erna naar Dussmann gaan in Mitte. Het leek mij een leuk idee om al eerder naar het centrum te gaan om daar nog wat andere dingen te gaan doen. Ik reserveerde een ticket en tijdslot bij PalaisPopulaire om naar een tentoonstelling van hedendaagse kunst te bekijken. 

PalaisPopulaire

Vrijdag, 17 december
Vriendin J stuurde me een berichtje dat haar halve lesdag was uitgevallen en dat ze al eerder kon afspreken. Ik vertelde haar over mijn plannen dat ik een ticket had geboekt om naar een museum te gaan. Na even twijfelen besloot ze mee te gaan. Uiteindelijk vonden we beiden het museum het leukste moment van de dag. Ja, zelfs kletsen in een café en later op de dag naar Dussmann konden het niet overtreffen! 

Zaterdag, 18 december
Het eerste weekend sinds ik in de stad ben dat ik geen event heb en ook niet naar een van mijn favoriete cafés, CalmCoffee, ging. Oh, en wat mis ik die kaneelbroodjes nu al! Als het mogelijk is hoop ik in een van mijn laatste weekenden in Berlijn nog even langs het café te gaan, aangezien ik inmiddels het personeel en de eigenaar ook goed begin te leren kennen.
Na een super leuke en drukke vrijdag vond ik het om eerlijk te zijn ook wel prima dat het weekend wat rustiger was. Wel was ik bezig met een schrijfproject en was ik de proefpersoon voor mijn host die alvast koekjes en andere lekkernijen voor kerst aan het bakken was. 

Zondag, 19 december
Gisteren voelde ik me niet zo lekker. Ik denk omdat ik de dagen ervoor niet genoeg had gegeten. Ik vergeet dat ik nu veel langere wandelingen maak en dat ik dus wel meer brandstof kan gebruiken. Zondag was echt zo’n dagje dat ik niet te veel deed en filmpjes aan het kijken was op mijn laptop. Inmiddels is het maandag en ik ben super blij dat gisteren de tijd voor mezelf heb genomen, want vandaag voel ik me super fit en kan ik niet wachten om in de middag lekker naar buiten te gaan.

Wat komende week gaat brengen? Ik heb geen idee! Wel wil ik nog een nieuw café bezoeken voor een blogpost die ik aan het schrijven ben en heel misschien zie ik nog een aantal vriendinnen. Ik ga mijn laatste werkuren voor mijn bedrijf in dit jaar maken en hoop verder te kunnen gaan met een aantal schrijfprojecten.

Liefs,

Tags: , , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.