Een onverwachte week | Berlijnse avonturen

Gepost op January 3 2022 door Katja in persoonlijk, Reizen / 0 Comments

De vijfde week in Berlijn was de gekke week tussen Kerst en oud en nieuw in. Ik deed het rustig aan al zorgde een externe factor voor veel onrust…

maandag, 27 december
Mijn vaste werkdag is nu officieel maandag! Deze dag was super productief, maar er waren dan ook heel veel dingen die gedaan moesten worden. Zo moest ik dingen regelen voor een dag weg voor mijn blog. In januari heb ik een persdag/tour staan en daarvoor moest ik het een en ander regelen waaronder de trein. Ook moet ik het schema van die dag controleren en research doen, zodat ik hopelijk aan het einde van deze maand een goede blog over die dag kan schrijven. Het is spannend om met een andere organisatie te werken omdat je het werk deels uit handen geeft, maar tegelijkertijd krijg ik op dit soort dagen ongelooflijk veel inspiratie. 

Dinsdag, 28 december
Ik maakte een grote wandeling door Charlottenburg en ging langs Rossmann (mijn favoriete drogist) om een aantal producten te kopen.
In de middag ging ik rustig bezig met een planning voor 2022 en begon ik aan mijn 2022 bullet journal. 

Woensdag, 29 december
Het leek me een goed idee om op deze dag al mijn boodschappen te gaan doen, zodat ik voor de oud en nieuw drukte aan zou zijn. Later die dag maakte ik opnieuw een lange wandeling door Charlottenburg. Tijdens die wandeling bedacht ik me dat het schrijven van de blog voor deze week wel erg saai zou zijn. Ik wist van tevoren al dat ik waarschijnlijk niet veel zou beleven. Nou ja, tot ik net na middernacht iets hoorde waardoor ik wenste dat deze week zo saai zou blijven…

Brandweer (foto is gemaakt met mijn mobiel, vandaar de slechte kwaliteit). 

Donderdag, 30 december
Wanneer het half een in de ochtend is ga ik naar de badkamer. Zowel mijn host als ik zijn avondmensen, dus mijn host was zelfs nog aan het rommelen in de keuken. Wanneer ik in alle rust in de badkamer sta hoor ik een heel zacht alarm afgaan. Ik herkende het meteen als het geluid van een rookmelder, maar ik hoopte zo dat ik ongelijk had. Ik liep meteen naar mijn host toe en vroeg of ze ook een alarm hoorde afgaan. Zij hoorde niets omdat de piep te hoog was voor haar. Tot ik de deur naar het trappenhuis opendeed en we doorhadden dat er iets mis was. Zij rende meteen naar beneden en ik die in mijn pyjama stond trok snel een broek aan en maakte me gereed voor mochten we wel snel het gebouw uit moeten. Inmiddels hadden meer buren het geluid gehoord en we verzamelden op de verzamelplek van het gebouw. We besloten dat een paar van ons het gebouw weer in gingen om met zaklamp te zoeken wat er aan de hand was. We konden niets vinden, maar inmiddels begonnen we wel rook te ruiken. Er werden afspraken gemaakt en mijn host belde 112. Binnen een aantal minuten kwam de politie en de brandweer voor gereden. Gelukkig hadden zij het al snel gevonden
Op de vijfde verdieping was een brand ontstaan in een kerstboom door een fout van de bewoner van het appartement. De bewoner was zelf al bezig met de brand uit te krijgen, maar de hoe en wat die volgen die weten wij als bewoners van de rest van het gebouw niet. 
Dit was behoorlijk schrikken. Het duurde dan ook wel even voordat ik in slaap viel. Nadat ik wakker werd deed ik het dan ook rustig aan de rest van de dag.  

Vrijdag, 31 december
De laatste dag van 2021! Wow, ik kon het gewoon niet geloven. In de middag besloot ik opnieuw een grote wandeling door Charlottenburg te maken. Nee, ik kan geen genoeg krijgen van deze prachtige buurt! Omdat het de laatste dag van het jaar was en ik in de avond niet heel veel bijzonders had gepland, trakteerde ik mezelf op een bubble tea van Ulteamate. Terwijl ik wachtte tot mijn bestelling klaar was, kwam opeens een bekend gezicht de winkel binnen. Of nou ja gezicht… ik wist het niet meteen zeker omdat we mondmaskers droegen, maar het was toch echt vriendin K die de shop binnenkwam. We maakten samen een wandeling en gingen vervolgens ergens zitten om bij te kletsen. 

In de avond had ik het appartement voor mezelf en super geeky van mezelf had ik eerder die dag een iemand gevonden die K-pop kaarten verkocht. Ik verzamel een aantal collecties en zij reageerde na het eten. Een deel van de avond was ik vervolgens bezig om collecties te ordenen. Misschien een duffe klus om te doen met oud en nieuw, maar na wat eerder die week was gebeurt, vond ik juist de rust van ordenen erg prettig en genoot ik er enorm van. Rond middernacht ging ik met een aantal vrienden videobellen. Rond half twee vond ik het wel welletjes en ging ik naar bed. 

Zaterdag, 1 januari
Door de regen van deze dag bleef ik binnen en maakte ik een begin aan een manuscript die ik voor werk heb liggen.

Zondag, 2 januari
Op deze dag had ik graag productief willen zijn, maar het lukte niet. Ik ging daarom weer voor het manuscript zitten en in de avond ging ik uiteten bij een restaurant die heel hoog op mijn lijstje stond om te proberen. En wow, het eten daar was zo ontzettend lekker! Super fijn dat ze daar ook een vegan kaart hadden, maar over welk restaurant ik het heb zal je later dit jaar op mijn blog kunnen lezen! 

Deze week ga ik de manuscript klus afronden, wat research doen voor een aantal blogposts en later deze week ga ik uit met vrienden. Op het moment is het nog rustig met werk, maar vanaf volgende week zal het weer drukker gaan worden, dus tot die tijd geniet ik van de rust en de vrije tijd.

Liefs,

Tags: , , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.