Thuis in Berlijn | Berlijnse avonturen

Gepost op 10 januari 2022 door Katja in persoonlijk, Reizen / 0 Comments

Inmiddels ben ik al zes weken in Berlijn! Ik kan het nog steeds niet geloven dat dit voor nu mijn thuis is. 

maandag, 3 januari
Op mijn vaste werkdag ging ik aan de slag met het schrijven van een aantal blogs. In de middag maakte ik een wandeling en kocht ik een bubble tea om te drinken tijdens het bullet journalen eenmaal terug in het appartement. Van wonen op het Groningse platteland naar een grote stad als Berlijn vind ik een van de heerlijkste dingen dat alles op loopafstand is. Heb je zin in iets specifieks? Dan loop je er meteen even naartoe. Op het platteland gaat dat toch wel heel anders en zeker in de huidige tijd. 

Dinsdag, 4 januari
Boodschappen, administratie en het maken van nieuwe blog banners voor 2022, dit klinkt misschien als een saaie dag en toegegeven het is ook niet erg spannend. Maar dit is ook een kant wanneer je aan slow traveling doet. Je begint gewoontes te creëren op plaats van bestemming en ik vind het heerlijk! Ik vind het ook leuk om steeds nieuwe dingen te ontdekken in de supermarkt en uit te proberen. Het verbaast me ook elke keer weer dat bepaalde producten die ik bij de Nedersaksische Edeka (Duitse supermarkt) altijd haal, maar niet bestaan bij de Berlijnse Edeka. Elke deelstaat in Duitsland heeft geheel eigen tradities ook wat betreft eten. Persoonlijk had ik dit grote verschil niet verwacht, maar het is natuurlijk niet gek in een land zo groot als Duitsland. 

Woensdag, 5 januari
Heel eerlijk, dit was een moeilijke dag voor mij. Ik moest een aantal beslissingen maken die ik super spannend vond, maar ik merk dat ik de juiste keuzes heb gemaakt. Ik heb besloten om nieuw werk te zoeken. Dus mocht je leuk werk weten voor mij, stuur me dan zeker een bericht! 

Donderdag, 6 januari
Na een pittige dag stond deze dag in het teken van administratie, bankzaken en het schrijven van een leesrapport. Tussen de bedrijven door maak ik nog een grote wandeling door Charlottenburg, want de strak blauwe lucht en de zon wilde ik zeker niet missen. 

Vrijdag, 7 januari
Na vier dagen vol werk, was vandaag een rustige dag. Maar ik besloot toch productief te zijn. In de ochtend studeerde ik Koreaans en in de middag Duits. Ondertussen stelde ik aan mijn Duitse vrienden vragen hoe ik sommige dingen natuurlijker kon laten klinken of vroeg ik om de logica achter bepaalde zinnen. Al begint mijn Duits steeds beter te worden ik blijf moeite houden met bepaalde onderdelen. In de avond Skype ik met vrienden die ik al een tijdje niet had gesproken. 

Zaterdag, 8 januari
Na een rustige ochtend zag ik in de middag een vriendin. We gingen winkelen in Charlottenburg, want vriendin J wilde graag een aantal speciaalzaken bezoeken die zich in deze buurt bevinden. Zo gingen we onder andere naar Seoul Station. Ook bezochten we een boekhandel en als laatste een groot winkelcentrum. Inmiddels begonnen we trek te krijgen en gingen we naar de foodcourt in het winkelcentrum.
Ik had al een tijdje zin in patat en ik had een zaak gezien die ik graag een keer wilde proberen. Wanneer ik een aantal bijzondere dingen op het menubord zag staan, probeerde ik aan vriendin J uit te leggen dat een van die dingen super Nederlands is en waarom het zo lekker is. Niet dat er ook maar een belletje bij mij begon te rinkelen. Dus toen vriend J bestelde en ik de reactie van de patatbakker hoorde klopte zijn accent niet. Of het was in ieder geval geen Duits accent, dat wist ik meteen. In het Nederlands vroeg ik aan de patatbakker: bent u Nederlands? Hij moest lachen en zei dat hij het meteen doorhad dat ik Nederlands was. Zowel vriendin J als ik hoefden niet te betalen voor de sausjes bij onze friet en toen zei hij: mocht er wat zijn in je tijd hier in Berlijn, dan kan je bij mij terecht meissie. Zo lief!
Dit is waarom ik dol ben op reizen. Het kan je verrassen op een manier die je als persoon laat groeien. Het zorgt voor ontmoetingen die je in het dagelijks leven niet snel vindt. 

Zondag, 9 januari
Zondagen zijn bijna nooit productief bij mij hoe graag ik het ook zou willen. Ik krijg niet meer uit mijn vingers dan een aantal blogs voorbereiden. Wel heb ik alle foto’s voor een week aan blogs bewerkt en klaargezet. 

Deze week heb ik niet heel veel plannen behalve dan dat ik morgen (dinsdag) iets leuks ga doen voor mijn blog. Het is echt zo’n moment waarbij imposter syndrome om de hoek komt kijken, maar ik kan niet wachten op dit avontuur. Wat ik met de rest van de week ga doen zie ik op woensdag wel weer. Ik hoop alleen dat ik veel kan gaan schrijven voor mijn blog en ook mijn schrijfprojecten.

Liefs,

Tags: , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.