Groetjes uit Brandenburg | Berlijnse avonturen

Posted on January 17 2022 by Katja in persoonlijk, Reizen / 0 Comments

Zeven weken in Berlijn! Of nou ja… ook in Brandenburg, want afgelopen week was ik daar voor een hele leuke dag uit. 

maandag, 10 januari
Naast dat dit mijn vaste werkdag is, moest ik me ook klaarmaken voor de dag erna, want op dinsdag had ik een persreis. Camera batterijen opladen, andere foto’s op een usb-stick zetten, tas klaarmaken en de laatste research doen. Het is al even geleden dat ik op persreis ben geweest. Al zeker zo’n 2,5 jaar geleden! 

Dinsdag, 11 januari
Het voordeel aan wonen dichtbij station Charlottenburg is dat veel regionale treinen via Charlottenburg rijden. Super fijn, want zo kon ik een rechtstreekse trein naar Brandenburg pakken. De uitgebreide blog met extra info zal binnenkort volgen, maar voor nu neem ik je in vogelvlucht mee door mijn dag in Brandenburg.
Mijn gids stond op me te wachten bij het station. Al pratend en vertellend nam hij me mee naar een klooster. Tegenwoordig staat het klooster beter bekend als een archeologisch museum waar je het ontstaan van de stad Brandenburg an der Havel goed leert kennen. Want ver voordat de bekendere steden zoals Berlijn en Potsdam er waren, bestond Brandenburg an der Havel. Vanwege die rijke geschiedenis speelt de stad onder andere op politiek vlak nog steeds een grote rol.
Na een kop thee in een café naast het klooster gingen we lunchen bij een aardappelrestaurant waar ik kartoffelpuffer at. Voor wie het niet kent, het is een gerecht officieel uit Nedersaksisch Duitsland en het wordt voornamelijk gegeten met appelmoes erbij. Ik ben dol op kartoffelpuffer al helemaal wanneer het vers klaar wordt gemaakt! 

Ik was heel blij dat we een stevige lunch aten want in de middag maakten we een klim in de klokkentoren van een kerk. Eenmaal boven hadden we een prachtig uitzicht over de stad en de omliggende natuur. Helaas was het niet super helder weer waardoor we niet verder dan dat konden kijken. Op dagen dat de lucht blauw is, is de kans heel groot dat je de skyline van Berlijn kan zien. Dat is zo’n 60 km verderop!
Zelf was ik eigenlijk al blij dat het niet regende die dag en dat de mist voor een deel was weggetrokken die er in de ochtend nog wel hing, want anders hadden we niet meer dan mist gezien ben ik bang. Nu hadden we toch een uitzicht over de stad.
Na het bezoek aan de kerk gingen we nog vanalles doen, maar dat zal allemaal in de blog staan die binnenkort online komt. 🙂 

Woensdag, 12 januari
Oef, vandaag was het afzien. Ik heb een oude knieblessure en vanwege de klim in de klokkentoren van de dag ervoor en de kou, deed mijn knie onwijs veel pijn. Ik bleef dan ook de hele dag in appartement en gaf mijn knie de rust die het nodig had. 

Donderdag, 13 januari
Boodschappen, blogs schrijven en in de middag nog een wandeling door Charlottenburg met een bubble tea. Ik was blij dat ik me beter kon bewegen en maakte daar meteen gebruik van. 

Vrijdag, 14 januari
Ik kwam erachter dat ik op donderdag nog te veel van mijn lichaam had gevraagd. De wandeling door Charlottenburg was geen goed idee, want mijn kniepijn keerde terug. Er zat niets anders op dan weer een dag met mijn been omhoog te zitten.
Gelukkig had ik genoeg te doen, zoals administratie, bankzaken en ik studeerde nog wat Koreaans. 

Zaterdag, 15 januari
Ik stortte me deze dag op een aantal creatieve projecten voor dit jaar. Ik zette verschillende dingen alvast klaar, zodat ik later dit jaar er geen omkijken meer naar heb. 

Zondag, 16 januari
Schrijven, schrijven, schrijven. Ik dacht op gegeven moment: nog even en mijn toetsenbord begeeft het. Ik schreef verschillende blogs klaar, koos foto’s uit en bewerkte de foto’s meteen. Een heerlijk productieve zondag! 

Inmiddels is de gastronomie in Berlijn sinds afgelopen zaterdag 2G+ geworden. Dat houdt in dat je naast gevaccineerd (2 keer) of hersteld, ook getest of geboosterd moet zijn. Testen kost geld als buitenlander en ik moet nog even wachten tot ik geboosterd kan worden, dus geen horeca meer voor mij deze week. Maar gelukkig mag ik nog wel afhalen. Daar zal ik komend weekend met mijn vrienden gebruik van maken wanneer we naar een K-pop event gaan in Charlottenburg.
Voor de rest wil ik me vooral focussen op schrijven, schrijven en nog eens schrijven!

Liefs,

Tags: , , , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.