Mijn Bucket List 2021 Wrap Up

Posted on January 20 2022 by Katja in Bucket List / 0 Comments

De laatste update van mijn bucket list 2021 blog! Hoever ben ik gekomen met mijn lijst?

Duits naar B2 niveau
In het voorjaar van 2021 begon ik met Koreaans leren en toen ontdekte ik dat Duits leren net zo leuk kan zijn als Koreaans. koreaans wordt namelijk op een veel speelser manier aangeboden dan Duits. Halverwege het jaar besloot ik om Duits leren anders aan te pakken om later wellicht weer met leerboeken te werken. Ik besloot via de app Memerise te leren en dat werkte stukken beter. Maar de echt grote sprongen die ik binnen de taal maakte was toen ik eind november naar Berlijn verhuisde.
Met name de eerste twee weken zag ik veel vooruitgang. Eind 2021 zat ik kwa luister- en leesvaardigheden op B2 niveau. Wellicht dat het zelfs al aardig richting de C1 ging. Mijn passieve kennis is enorm gegroeid, maar gelukkig zie ik ook groei in mijn actieve kennis. Spreken kan ik inmiddels op B1 niveau. Schrijven vind ik lastig om te zeggen waar ik onder val, want die kennis gebruik ik het minst. Voor nu denk ik dat het ook ergens op B1 niveau zit.
Niet alles is naar B2 niveau gegaan, maar voor nu ben ik voornamelijk mijn passieve kennis nodig en ondertussen blijf ik werken aan mijn actieve kennis. 

Nieuw project lanceren
Uiteindelijk heb ik besloten om het project nooit te lanceren. Veel van geleerd? Ja! En voor nu ga ik me op andere dingen focussen. 

Eerste versie verhaal afschrijven
Eerder schreef ik:
Tijdens NaNoWriMo in 2020 was ik gestart met het schrijven van een verhaal. Ondanks dat ik toen niet de 50k heb gehaald, ben ik al erg blij met mijn 10k. Eerder dit jaar kwam ik vast te zitten met het verhaallijn. De richting die ik had gekozen voelde voor mij niet meer logisch. Ik besloot toen om het manuscript even aan de kant te leggen. Recent heb ik de oplossing gevonden en begint de creativiteit en de ideeën opnieuw te komen. In augustus heb ik besloten om een aantal dagen vrij te nemen en verder te gaan met schrijven.
En toen besloot ik in augustus om later dat jaar te gaan verhuizen naar Berlijn. Haha, oeps! Die beslissing nam veel tijd in beslag en mijn prioriteiten gingen van schrijven naar het leren van talen. Spijt heb ik niet, want ik weet dat ik ooit weer verder ga met het verhaal en daar heb ik heel veel zin in. 

Dichtbundel ontwikkelen
Eerder schreef ik:
Tijdens het schrijven van bovenstaande verhaal herontdekte ik dichten. Ook verscheen langzaam maar zeker een idee van een dichtbundel in mijn hoofd. Inmiddels heb ik het grotendeels uitgedacht en heb ik er een plan voor gemaakt. Ik heb al tientallen gedichten geschreven en ik zal blijven bijschaven en verder schrijven tot ik tevreden ben.
De dichtbundel is dus al ontwikkeld, maar ik heb besloten om zeker tot en met 2022 eraan te blijven schrijven. Het heeft immers geen haast en er zijn bepaalde dingen die ik aan de bundel wil toevoegen wat nu nog niet gaat.
Zoals ik hoopte kreeg ik nieuwe ideeën voor de dichtbundel in Berlijn. Ik heb zelfs het plan van de ontwikkeling verandert en het voelt inmiddels helemaal Katja. 

Mezelf uitdagen om nieuwe dingen te leren
Eerder schreef ik:
Nu ben ik van nature al nieuwsgierig, maar wat ik ermee bedoel is dat ik dieper in wil gaan op onderwerpen die me interesseren en wellicht zelfs onderwerpen die totaal onbekend voor mij zijn.
Zoals ik al eerder noemde in deze blogpost begon ik in het voorjaar Koreaans te leren. Later dat jaar dook ik ook de geschiedenis van Korea in en van een aantal andere Aziatische landen. Uiteraard dook ik ook de geschiedenis van Duitsland in voordat ik naar Berlijn verhuisde. 

Mijn update
Precies de helft van mijn bucket list is gelukt en daar ben ik onwijs trots op! Ik denk dat ik precies op de juiste momenten koos voor de focus waar ik op de lange termijn het meeste aan heb.
Binnenkort ga ik de bucket list 2022 blog schrijven en ik ben al druk bezig te bedenken waar ik me dit jaar op wil gaan focussen. 

Hoe ging het met jouw bucket list van 2021?

Liefs,

Tags:


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.