Schrijven en K-pop event | Berlijnse avonturen

Posted on January 24 2022 by Katja in persoonlijk, Reizen / 0 Comments

Mijn achtste week in Berlijn verliep rustig, want ik was veel aan het schrijven!

Maandag tot en met vrijdag, 17 tot en met 21 januari
Dit is de eerste week dat de gastronomie in Berlijn 2G+ is. Dat houdt in dat je naast gevaccineerd (2 keer) of hersteld, ook getest of geboosterd moet zijn. Testen kost geld als buitenlander en ik moet nog even wachten tot ik geboosterd kan worden, dus geen horeca meer voor mij deze week. Maar gelukkig mag ik nog wel afhalen. Daar maakte ik dan ook gebruik van.Β 

Deze week leek elke dag een beetje op elkaar, vandaar dat ik de dagen niet uitgesplitst heb deze keer. Van wandelingen maken door Charlottenburg tot schrijven. Heel veel schrijven. Ik ben vrij ver met mijn prozabundel. De komende maanden ga ik gebruiken om de eerste versie af te schrijven en dan hoop ik in de tweede helft van het jaar bezig te kunnen gaan met redigeren. Mits ik over een aantal maanden het gevoel heb dat de eerste versie af is. Niet te vergeten heb ik geen idee hoeveel tijd ik straks heb, aangezien ik op zoek ben naar meer of nieuw werk. Maar de basis en het begin staat. 

Op creatief vlak was het sowieso een goede week, want ik schreef ook een aantal plannen voor het komende (blog)jaar. Van nieuwe bucket list punten tot ideeΓ«n voor schrijfsels en nog veel meer! Ik denk dat ik nog een paar dagen nodig ben om het plan helemaal te krijgen zoals ik het zou willen zien, maar daar heb ik de rest van deze maand nog voor. 

Zaterdag, 22 januari
In de ochtend kreeg ik heel naar nieuws. Een collega met wie ik in het verleden heb gewerkt was overleden. Hij was al langer ziek, maar het maakt het er niet beter op dat hij maar een paar jaar ouder was dan ik. Hij was iemand met wie ik het onwijs goed kon vinden. Al zagen we elkaar in mijn tijd op het landgoed niet vaak, hij was wel iemand die me altijd even een berichtje stuurde of ik nog wat wilde eten of gezellig aan de bar wilde hangen. Hij was een van de redenen waarom ik het zo naar mijn zin had toen ik werkte en woonde op het landgoed.Β 

Het was flink schakelen toen ik begin van de middag met vriendinnen naar een feestje ging. In Charlottenburg was er een K-pop event. Een birthday cafΓ© met Cupsleeve event. We waren met een grote groep en het was super gezellig. Wel koud omdat we op een buitenterras zaten, maar dat mocht de pret niet drukken. Na een aantal uurtjes vond ik het wel prima en ging ik terug naar het appartement om op te warmen. 

Zondag, 23 januari
De dag waarop ik me niet kon concentreren, door alles wat de dag ervoor was gebeurt, maar ook omdat ik heel langzaam mijn koffer begon in te pakken. Want op dinsdag staat er een nieuw avontuur op mij te wachten! Poeh, het is moeilijk want heel veel dingen gaan veranderen. Tegelijkertijd voel ik me klaar om de sprong in het diepe te wagen. 

Liefs,

Tags: , , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.